autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tort padurea neagra -combinatia mea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
ptr tava rotunda nr 26, , 6 oua mari despartite, 6 linguri de zahar, 6linguri de faina, 2 linguri de ulei, 2linguri de cacao, , ptr crema, 750 ml smintina ptr frisca, 6 lg de zahar pudra, 750 gr visine din compot, 1paharel Serry brendy, zeama dela compot, 200 gr ciocolata ptr ornat sau picaturi de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

ptr blat
Ungem o tava rotunda cu putin ulei si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol batem albusele spuma cu putina sare si zahar treptat pina este o spuma inalta adaugam galbenusele si continuam sa batem ,adaugam treptat uleiul faina si cacao .Amestecam usor totul si turnam in tava si dam la copt pina cind scobitoarea iese uscata, aproape 30 de minute.Lasam blatul sa se raceasca si dupa aceaa taiem in trei foi egale.
Zeama de la compot o punem putin la fiert si adaugam paharelul de Serry brendy, si lasam sa se raceasca.Batem smintina si adaugam treptat zaharul praf pina devine o frisca tare.Pe un platou punem prima foaie de tort o insiropam cu zeama de compot care sa racit,punem o treime din frisca dupa care umplem suprafata foii cu visine.Punem a doua foaie de tort si apasam usor ca visinile sa intre in crema si repetam operatia.Dupa ce am pus ultima foaie si am insiropato ungem bine cu frisca si pe laturi ca sa acopere toate golurile si ornam cu ciocolata rasa si cu boabe de visine.Se lasa la frigider cel putin 5 ore sau o noapte ca gusturile sa se patrunda.Este un tort gustos si foarte usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra -combinatia mea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sirop de menta

Sirop de menta

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Am pus apa si zaharul pe foc intr-o

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni intregi

Dulceata de capsuni intregi

Se spala cu detergent 4-5 borcanele mici cu capac, se clatesc bine si se lasa la uscat pe aragazul

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Inca o reteta salvata!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Foarte gustos!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    foarte gustos, desigur!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      arata super! felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arata minunat,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustos !!!Bravo tie !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Nota 10!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Imi place cum arata.Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Arata tare bine!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Frumos si gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • ptr tava rotunda nr 26
  • 6 oua mari despartite
  • 6 linguri de zahar
  • 6linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2linguri de cacao
  • ptr crema
  • 750 ml smintina ptr frisca
  • 6 lg de zahar pudra
  • 750 gr visine din compot
  • 1paharel Serry brendy
  • zeama dela compot
  • 200 gr ciocolata ptr ornat sau picaturi de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

cristina i. (Chef de cuisine)

Inca o reteta salvata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Rafaello