autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort "Printesa Deea"

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2011

Ingrediente
blat de pandispan simplu din, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, crema de vanilie, 300 ml lapte, , 1/2 pastaie de vanilie, , 125 gr zahar, , 3 oua, , o lingura de amidon, sirop simplu de zahar, pentru ornat:, pasta de zahar si ... rabdare

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.

Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii ... doua castroane... unul mai larg, unul mai mic si mai inalt... eee... sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: "ma face pe mine o fusta? " :)) Asa... bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnu in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii :) ) pentriu a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. in felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.

Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar. Intre timp faci crema de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capee consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.

Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si... mananci :)) nici chiar asa :P. Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faciniste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deauspra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.

Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus...o papusica.

Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway...

La multi ani Andreea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Printesa Deea"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu Inka si mousse de fructe

Tort cu Inka si mousse de fructe

1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce

4 voturi    3 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2011

    Superb!!!!!! Felicitari!

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    arata senzational!

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Pentru prima data...??Arata....superb!!Felicitari!

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • blat de pandispan simplu din
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingura de amidon
  • sirop simplu de zahar
  • pentru ornat:
  • pasta de zahar si ... rabdare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Superb!!!!!! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant