Tort Profiterol in ciocolata

Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort Profiterol in ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 80 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 15 gr cacao neagra
  • 100 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • Eclere:
  • 120 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 60 gr faina
  • 2 oua
  • Crema pentru eclere:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita esenta de menta
  • colorant verde
  • Mousse de ciocolata
  • 400 gr ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar+50 ml apa
  • 600 ml frisca
  • Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura cu trandafiri
  • 400 gr gem de zmeura cu trandafiri
  • 300 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca

Mod de preparare

Blat:

Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine.

Faina,cacaua si praful de copt se amesteca si se trec prin sita.

Oul se mixeaza bine impreuna cu zaharul. In compozitia cremoasa de ou adaugam ciocolata rece atat cat sa ramana fluida.Se mixeaza bine.Adaugam apoi la amestec si componentele uscate(faina,cacaua si praful de copt).

Intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 30 cm in care am pus hartie de copt se pune compozitia.Se intinde uniform pentru ca trebuie sa avem un blat subtire,aproximativ de 1 cm.

Se coace cam 15 min.Avem grija sa nu-l uscam prea tare.

Eclere:

Fierbem laptele impreuna cu untul si un praf de sare.Adaugam faina in laptele fierbinte si amestecam repede ca sa nu ramana cocoloase.Dupa ce aluatul este rece adaugam cele doua oua si omogenizam.

Cu ajutorul unui posh punem pe tava eclere rotunde si motate. Coacem eclerele dupa crare le lasam sa se raceasca.

Crema pentru eclere:

Cele trei albusuri se bat ,adaugam zaharul si continuam sa le batem la bain-marie pana obtinem o bezea tare si lucioasa. In bezea adaugam crema mascarpone si mixam bine,adaugam si esenta impreuna cu colorantul.Dam crema la rece.

La baza fiecarui ecler facem o mica gaurica cat sa intre varful duiului si umplem eclerele cu aceasta crema.

Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura si trandafiri:

Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca. Cand ciocolata este topita,dam deoparte si adaugam gemul.Adaugam si gelatina hidratata in putina apa si topita.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata se topeste la bain-marie.

Facem un sirop din zaharul cu apa si-l fierbem pana se ingroasa.

Mixam galbenusurile cu acest sirop turnat in fir subtire,deoarece este fierbinte si riscam sa gatim ouale.Se adauga ciocolata topita si totul se incorporeaza la frisca batuta.

Asamblare tort:

Foaia de blat se pune pe platou.In jurul ei punem inelul formei in care l-am copt.Intindem peste blat un strat foarte subtire din crema ganache cu gem de zmeura.Aranjam eclerele umplute incepand din mijloc ,in cerc ,in asa fel incat sa ne ramana spatiu liber la margine,mie mi-a ramas putin spatiu si intre cea din mijloc si cerc. Turnam restul de crema ganache o si repartizam sa ne ajunga in mod egal peste tot.

Mouss-ul de ciocolata se va pune in mod uniform ,nivelam deasupra pentru a avea o suprafata cat mai dreapta si uniforma.

Dam trotul la rece pentru 2-3 ore.

Se scoate inelul si deasupra se toarna ciocolata topita impreuna cu frisca. Eu am lasat sa se scurga pe margini din glazura de ciocolata.Daca nu vreti sa curga pe margine atunci se va pune ciocolata topita inainte de a scoate inelul si se mai lasa cel putin 30 min la rece.

Pentru decor am folosit putina crema verde ramasa de la eclere si flori naturale :panseluta,capsuni si zmeura ,de asemeni si frunzulite de zmeur.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise