autor:

cretu_veronica22

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Profiterol in ciocolata

Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cretu_veronica22 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2018

Ingrediente
Blat:, 80 gr ciocolata, 50 gr unt, 15 gr cacao neagra, 100 gr faina, 50 gr zahar, 1 ou, 50 ml lapte, 1 lingurita praf de copt, , Eclere:, 120 ml lapte, 50 gr unt, 60 gr faina, 2 oua, Crema pentru eclere:, 3 albusuri, 4 linguri zahar, 250 gr mascarpone, 1 lingurita esenta de menta, colorant verde, , , Mousse de ciocolata, 400 gr ciocolata, 3 galbenusuri, 75 gr zahar+50 ml apa, 600 ml frisca, , , Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura cu trandafiri, , 400 gr gem de zmeura cu trandafiri, 300 gr ciocolata alba, 200 ml frisca, 10 gr gelatina, , Glazura:, 100 gr ciocolata, 100 ml frisca

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:



Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine.

Faina,cacaua si praful de copt se amesteca si se trec prin sita.

Oul se mixeaza bine impreuna cu zaharul. In compozitia cremoasa de ou adaugam ciocolata rece atat cat sa ramana fluida.Se mixeaza bine.Adaugam apoi la amestec si componentele uscate(faina,cacaua si praful de copt).

Intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 30 cm in care am pus hartie de copt se pune compozitia.Se intinde uniform pentru ca trebuie sa avem un blat subtire,aproximativ de 1 cm.

Se coace cam 15 min.Avem grija sa nu-l uscam prea tare.



Eclere:

Fierbem laptele impreuna cu untul si un praf de sare.Adaugam faina in laptele fierbinte si amestecam repede ca sa nu ramana cocoloase.Dupa ce aluatul este rece adaugam cele doua oua si omogenizam.

Cu ajutorul unui posh punem pe tava eclere rotunde si motate. Coacem eclerele dupa crare le lasam sa se raceasca.

Crema pentru eclere:

Cele trei albusuri se bat ,adaugam zaharul si continuam sa le batem la bain-marie pana obtinem o bezea tare si lucioasa. In bezea adaugam crema mascarpone si mixam bine,adaugam si esenta impreuna cu colorantul.Dam crema la rece.

La baza fiecarui ecler facem o mica gaurica cat sa intre varful duiului si umplem eclerele cu aceasta crema.



Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura si trandafiri:

Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca. Cand ciocolata este topita,dam deoparte si adaugam gemul.Adaugam si gelatina hidratata in putina apa si topita.



Mousse de ciocolata:

Ciocolata se topeste la bain-marie.

Facem un sirop din zaharul cu apa si-l fierbem pana se ingroasa.

Mixam galbenusurile cu acest sirop turnat in fir subtire,deoarece este fierbinte si riscam sa gatim ouale.Se adauga ciocolata topita si totul se incorporeaza la frisca batuta.

Asamblare tort:



Foaia de blat se pune pe platou.In jurul ei punem inelul formei in care l-am copt.Intindem peste blat un strat foarte subtire din crema ganache cu gem de zmeura.Aranjam eclerele umplute incepand din mijloc ,in cerc ,in asa fel incat sa ne ramana spatiu liber la margine,mie mi-a ramas putin spatiu si intre cea din mijloc si cerc. Turnam restul de crema ganache o si repartizam sa ne ajunga in mod egal peste tot.

Mouss-ul de ciocolata se va pune in mod uniform ,nivelam deasupra pentru a avea o suprafata cat mai dreapta si uniforma.

Dam trotul la rece pentru 2-3 ore.

Se scoate inelul si deasupra se toarna ciocolata topita impreuna cu frisca. Eu am lasat sa se scurga pe margini din glazura de ciocolata.Daca nu vreti sa curga pe margine atunci se va pune ciocolata topita inainte de a scoate inelul si se mai lasa cel putin 30 min la rece.



Pentru decor am folosit putina crema verde ramasa de la eclere si flori naturale :panseluta,capsuni si zmeura ,de asemeni si frunzulite de zmeur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Profiterol in ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ananas si frisca

Tort cu ananas si frisca

Se separa ouale, se bat albusirile cu zaharul pina devine o spuma puternica dupa care se adauga galbenusutile

5 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi
Tort cu ciocolata la maxim

Tort cu ciocolata la maxim

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 80 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 15 gr cacao neagra
  • 100 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • Eclere:
  • 120 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 60 gr faina
  • 2 oua
  • Crema pentru eclere:
  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita esenta de menta
  • colorant verde
  • Mousse de ciocolata
  • 400 gr ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar+50 ml apa
  • 600 ml frisca
  • Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura cu trandafiri
  • 400 gr gem de zmeura cu trandafiri
  • 300 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de cretu_veronica22
Tort "PAIANJEN"

Tort "PAIANJEN"

Blat: Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.Se lasa putin la racorit si apoi se amesteca

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Guguluf cu pudra de roscove si alune de padure

Albusurile se bat separat impreuna cu apa.Se adauga zaharul si batem pana cand acesta se topeste.Se

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort "Cosulet cu ghiocei"

Tort "Cosulet cu ghiocei"

Blat: Albusurile si apa se bat spuma .Adaugam zaharul si batem mai departe pana obtinem o spuma

13 voturi    3 comentarii
2h 50 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Sacher