autor:

Varadi Silvia

» » , , Retete de Pasti, Retete de Craciun, Torturi

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2011

Ingrediente
Pentru blat:, 150g faina, un praf de sare, 1 lingurita zahar, 125g unt, 250g lapte, 4-5 oua, Crema:, 500g iaurt, 200g smantana, 500ml frisca, 150g zahar, 450g fructe de padure congelate, 3-4 linguri zahar, 15g gelatina, Pentru ornat:, Capsuni sau fructe de padure

Dificultate: Redusa Timp: 3h 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentric pe fundul unei forme rotunde de tort,tapetata cu hartie pergament, si se coace la cuptorul incins la 180g,35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.Se coc 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema;
Se pun fructele la foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar si le lasam sa dea cateva clocote sa mai scada zeama lasata de fructe,apoi le pasam bine cu blendarul.Gelatina se inmoaie si se dizolva la foc mic.Se amesteca iaurtul cu smantana si zaharul, apoi inglobam fructele pasate si racite,iar apoi punem gelatina. Lasam 10-15 minute la rece sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine(eventual se poate folosii si un intaritor pentru frisca).Din aceasta crema oprim cateva linguri ca sa umplem gogoselele. Se aseaza pe un platou blatul racit,si se aseaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza crema pe blat,se niveleaza frumos si se lasa la rece pana se mai intareste putin,apoi se aseaza de jur imprejur rozetele de aluat umplute cu crema pastrata, iar in central tortului punem capsuni taiate.Se pot folosii orice fel de fructe de padure.Se da tortul la frigider,cateva ore,dupa care scoatem inelul si pudram rozetele cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint Honore cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv - Batman

Tort festiv - Batman

Ptr blat o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile. Se

9 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Torturi
tort de bezea cu crema de ganache

tort de bezea cu crema de ganache

albusul + zaharul se pune la fiert intr-o craticioara si se tine pe foc pina se topeste zaharul

5 voturi    6 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Iar am poposit la tortul tau Silvia si-l admir din nou, felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Interesant, apetisant, frumos ornat.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Foarte interesanta reteta, imi place!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Interesant tortul aluat de ecler si aproape inghetata de fructe.Felicitari.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

      Vai, Silvie, ce bine arata!!!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

      Absolut delicios!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Foarte delicios si bine prezentat. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      wow...ce bine arata, de gust numai vb....yami yami:) *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Ce bine ca sunt prima la o asemenea bunatate !!! Imi ploua deja in gura Silvye.... Minunata !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 45 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125g unt
  • 250g lapte
  • 4-5 oua
  • Crema:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 500ml frisca
  • 150g zahar
  • 450g fructe de padure congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 15g gelatina
  • Pentru ornat:
  • Capsuni sau fructe de padure

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Iar am poposit la tortul tau Silvia si-l admir din nou, felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de criza