autor:

frunza janet

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Saint Honore

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
-200 g aluat nisipos,la alegere, , Ingrediente pentru aluatul de eclere:, -140 g faina alba, -3-4 oua, -300 ml apa, -115 g unt taiat cubulete, -o piscatura de sare, , Ingrediente pentru crema:, -130 g zahar, -3 oua, -40 g faina, -720 ml lapte, -1 lingura de gelatina, -un varf de lingurita de sare, -o esenta de vanilie, , Ingrediente pentru caramel:, -150 g zahar, -100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Mai intai vom pregati aluatul nisipos. Il lasam la odihna si vom pregati aluatul pentru eclere.

Intr-un vas punem la fiert apa,untul si praful de sare.Cand apa a inceput sa dea in fiert,turnam toata faina deodata.Amestecam energic cu o lingura de lemn,la foc mic,pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului.



Lasam aluatul sa se raceasca,aproape de tot si incepem sa incorporam ouale pe rand,cate unul.

Amestecam bine dupa fiecare ou,incat sa ne iasa un aluat fin,ramanand tot o data destul de consistent.Punem aluatul intr-un pos cu un dui cu stea mare.Acum ne vom intoarce la aluatul nisipos.Intindem o foaie mai grosuta,o decupam cu o forma rotunda,de 25 cm diametru.O intepam cu furculita din loc in loc iar pe margine vom trasa un inel, mai gros, din aluatul de eclere.



Punem intr-o tava presarata cu faina si dam la cuptorul de dinainte incins,cam 25 min.Cand s-a rumenit frumos,este gata.

Lasam la o parte sa se raceasca si vom coace profiterolurile.Din aluatul ce nea ramas de la inel,cu posul cu duiul cu stea mare,intr-o tava stropita cu apa si presarata cu faina,vom face stelute mai mari.Punem tava la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu cam 25 min.Cand sant gata le gaurim pe partea de jos,pentru a iesi aburul,sa nu se inmoaie.



Acum cand toate sunt gata, ne vom ocupa de crema: Intr-un vas,batem 3 galbenusuri cu 75 g zahar,pana se albesc,apoi amestecam cu faina si sarea.

Amestecam bine si peste,vom turna laptele fierbinte si esenta de vanilie.



Trecem amestecul pe foc mediu,amestecam continuu pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat, o luam la o parte si vom adauga gelatina,pe care am rehidratat-o in 3 linguri de apa.Amestecam bine si apoi trecem toata crema prin strecuratoare.



Lasam sa se raceasca de tot,amestecand din cand in cand in ea,si apoi vom incorpora cele trei albusuri,batute spuma tare cu restul de zahar.Va rezulta o crema fina,pufoasa. Vom umple cu ea baza tortului,iar cu posul,cu varf subtire vom umple si profiterolurile,prin partea de jos.



Dupa ce le-am umplut pe toate, vom face caramelul. Intr-un vas punem zaharul si apa,punem pe foc mediu si lasam pana incepe sa se topeasca zaharul si obtinem un caramel auriu. Oprim focul si cu grija vom inmuia fiecare profiterol,in caramel,pe ambele parti si le amplasam,lipindu-le intre ele,pe inelul de la baza tortului.Din caramelul ramas,vom face fire subtiri,cu care decoram tortul.In plus,pentru un picut de culoare am adaugat cateva coji subtiri de limeta.



Este un tort deosebit facut pentru o ocazie speciala!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint Honore" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort delicios de ciocolata cu fructe

Tort delicios de ciocolata cu fructe

Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul

1 vot    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 23 aprilie 2014

    Grunberg Marie-Helene Se pare ca te inseli,dute la mine pe blog si o sa intelegi altfel reteta prezentata in pasi!

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 25 ianuarie 2014

    Grunberg Marie-Helene Se pare ca te inseli,dute la mine pe blog si o sa intelegi altfel reteta prezentata in pasi!

  • Fara foto

    Aneta Frunza , 25 ianuarie 2014

    De ce nu faci si tu FASUL asta cu mot sa se bucure familia ta?

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 25 ianuarie 2014

      Grunberg Marie-Helene Se pare ca te inseli,dute la mine pe blog si o sa intelegi altfel reteta prezentata in pasi!

    • Fara foto

      Ana Tamas , 24 ianuarie 2014

      aluatul nisipos?!

    • Fara foto

      Adriana Koster , 24 ianuarie 2014

      sa-mi fac curaj sa-l pot face !!! Nu stiu daca e asa de bun dar am sa incerc...

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      Uite aici Marilena! http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/10/tort-saint-honore.html

    • Fara foto

      Marilena Mandric , 09 noiembrie 2013

      scusama .......aluatul nisipos din ce se face?? arata foarte bine si trebuie sa fie foarte bun...

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 01 noiembrie 2013

      intradevar special!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -200 g aluat nisipos,la alegere
  • Ingrediente pentru aluatul de eclere:
  • -140 g faina alba
  • -3-4 oua
  • -300 ml apa
  • -115 g unt taiat cubulete
  • -o piscatura de sare
  • Ingrediente pentru crema:
  • -130 g zahar
  • -3 oua
  • -40 g faina
  • -720 ml lapte
  • -1 lingura de gelatina
  • -un varf de lingurita de sare
  • -o esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru caramel:
  • -150 g zahar
  • -100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
frunza janet

frunza janet (Chef de cuisine)

Uite aici Marilena! http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2013/10/tort-saint-honore.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarte Tatin