autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort special

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2013

Ingrediente
pentru blatul 1-guguluf:, 7 albusuri, 300 g zahar, 3 linguri apa clocotita, 2 linguri zeama de lamaie, 100 g nuca de cocos, 3 linguri faina, esenta de vanilie, pentru blatul 2:, 5 oua, 1 lingura nuca de cocos, 150 g zahar, 80 g faina, 100 g nuca macinata, 1 plic praf de copt, 1/2 lingurita seminte anason, sare, pentru crema:, 400 ml lapte cocos Blue Dragon, 5 linguri zahar, 4 linguri amidon, 4 galbenusuri, esenta vanilie, glazura de ciocolata:, 100 g margarina rama, 100 g zahar, 3 lingurite cacao, capsuni pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Preparam primul blat.Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si le mixam iar pina se intaresc.( 4 albusuri de la crema si 3 le-am avut la congelator)
Adaugam apa clocotita si zeama de lamaie si mai batem iar albusurile .
Inglobam faina, nuca de cocos si esenta de vanilie.Amestecam cu o spatula, usor de jos in sus si avem grija sa nu rupem albusurile spuma.
Intr-o forma de silicon punem compozitia blatului si daca are loc in cuptor impreuna cu al doilea blat, le coacem pe ambele deodata, asa cum am facut si eu.
Acest blat este gata in aproximativ 20 de minute , in cuptorul incalzit la 180 de grade C.
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.
Preparam al doilea blat , dupa ce am separat albusurile de galbenusuri.
Mixam tare albusurile cu un praf de sare, pina se fac spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pina cand se albesc, adaugam apoi nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si apoi nuca de cocos.
Inglogam apoi albusurile le blat.
O forma detasabila de tort o ungem cu unt si o tapatam cu faina, turnam compozitia si o coacem la cuptor la 180 de grade C 20-30 de minute.
Dupa ce s-a copt, lasam blatul sa se raceasca in forma.
Preparam crema :punem pe foc mic tot laptele de cocos amestecat cu zaharul si amidonul amestecam si lasam sa dea in clocot.
Luam de pe foc si adaugam galbenusurile , omogenizam si punem crema din nou pe foc si o lasam pina da din nou in clocot. Amestecam continuu in ea cu o spatula.
Lasam apoi crema sa se raceasca de tot.
Dupa ce s-a racit al doilea blat il taiem in doua pe orizontala si punem jumatate din crema racita.Acoperim cu a doua foaie din blat , punem crema ramasa si deasupra ei asezam primul blat, cel in forma de guguluf.
Dam la rece tortul sa se intareasca crema, cam 30-60 de minute, depinde cat de rece este in frigider.
Cand crema s-a intarit, intr-o craticioara preparam glazura:punem zaharul , margarina taiata cubulete si cacaoa pe foc mic , invartim mereu sa se topeasca toate si sa se omogenizeze.Cand toate sunt topite, glazura este gata si o lasam putin sa se raceasca si sa se intareasca.
Cand e aproape rece , o turnam peste tort, putin cate putin pina acoperim tot tortul.
Il dam la rece pentru o ora pina se intareste glazura apoi il ornam dupa preferinta cu capsuni.
Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/tort-special-de-8-martie.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort special cu crema

Tort special cu crema

Din ingridentele pentru blat facem un alauat il lasam 1/2 de ora la frigider, dupa care il impartim

17 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2013

    Place*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2013

    La tine totul este special, gustos si tare bun!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru blatul 1-guguluf:
  • 7 albusuri
  • 300 g zahar
  • 3 linguri apa clocotita
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • pentru blatul 2:
  • 5 oua
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita seminte anason
  • sare
  • pentru crema:
  • 400 ml lapte cocos Blue Dragon
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata:
  • 100 g margarina rama
  • 100 g zahar
  • 3 lingurite cacao
  • capsuni pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Place*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)