autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru chec, &bull150 gr unt sau margarina Rama Maestro, plus pentru tava, &bull200 gr zahar pudra, &bull4 oua, &bull300 gr faina, Pentru umplutura, &bull5 linguri zahar pudra, &bull200 ml cafea, gata preparata, &bull250 gr mascarpone, Pentru topping, &bull100 gr ciocolata amaruie (75% cacao), &bull100 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

62 voturi

Mod de preparare

1.Pentru chec, incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza 2 tavi patrate de 20x20cm cu foaie de copt, apoi unge-le cu unt.

2.Bate untul/margarina cu zaharul, adauga ouala, cate unul pe rand, apoi inglobeaza faina.Daca amestecul e prea gros, adauga 1-2 linguri apa.Imparte aluatul in tavile pregatite si coace-l 20-30 minute pana cand a crescut si s-a rumenit.Lasa-l sa se raceasca.

3.Amesteca cafeaua cu 2 linguri zahar pudra.Rastoarna ambele checuri din tava, dezlipeste foaia de copt si insiropeaza fiecare chec pe o parte.Tapeteaza o tava patrata si inalta cu folie de plastic.Aseaza unul din checuri in tava, cu partea insiropata in sus.

4.Amesteca branza mascarpone cu 3 linguri zahar pudra.Intinde crema peste checul din tava.Aseaza deasupra celalat chec, cu partea insiropata in jos.

5.Topeste impreuna ambele feluri de ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Lasa-le sa se raceasca pentru a se intari putin, apoi toarn-o peste tort.Lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.Inainte de servire, scoate tortul din tava folosind folia de plastic, apoi dezlipeste cu grija folie de pe tort.



Dupa parerea mea, arata mult mai bine decat Tiramisu rețeta originală
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Se bate frisca tare se adauga mascarpone si se mai bate inca putin impreuna. Separat se bat galbenusurile

5 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Piscotul a iesit foarte pufos si consistent. Eu l-am insiropat dupa clasica reteta, cu indispensabilul gust al lichiorului Amaretto - un tiramisu fara aceasta licoare, cu parfumul unic al migdalelor, este doar o amagire!!! Totodata, nu am incarcat, oricum satiabilul desert, cu glazura de ciocolata, ci am apelat la acelasi instrument clasic, al pudrarii din abundenta cu cacao. L-am servit cu un glob de inghetata de vanilie si sirop de ciocolata neagra.

  • 11 comentarii

  • Viorica Apostol , 05 octombrie 2014

    nu prea seamana cu Tiramisu

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 iunie 2013

    arata foarte bine

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Imi place si cum arata,si cum e prezentat.Si este un tort foarte fin.Felicitari!

    • gazela:P , 05 ianuarie 2010

      fara sa specificatzi margarina rama sau frisca hulala nu se poate? suntem multe care nu avem de unde sa luam asa ceva,dar destul de bine si gustos iese si cu alte produse!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Cred ca e grozav de bun, indiferent ce denumire are. Laura, inca o data felicitarile mele pentru toate produsele ce le faci si ne prezinti.

    • liliana , 28 octombrie 2009

      ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat

    • liliana , 28 octombrie 2009

      ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Delicios, ca toate retetele Laurei !

    • alina b. , 23 octombrie 2009

      crema de mascarpone nu se face asa.galbenusurile se freaca cu zahar,albusurile se bat spuma.se amesteca impreuna cu putin brandy.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte bine arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bună reţeta! Am s-o fac şi eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

62 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec
  • &bull150 gr unt sau margarina Rama Maestro
  • plus pentru tava
  • &bull200 gr zahar pudra
  • &bull4 oua
  • &bull300 gr faina
  • Pentru umplutura
  • &bull5 linguri zahar pudra
  • &bull200 ml cafea
  • gata preparata
  • &bull250 gr mascarpone
  • Pentru topping
  • &bull100 gr ciocolata amaruie (75% cacao)
  • &bull100 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort tiramisu cu capsune