autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru chec, &bull150 gr unt sau margarina Rama Maestro, plus pentru tava, &bull200 gr zahar pudra, &bull4 oua, &bull300 gr faina, Pentru umplutura, &bull5 linguri zahar pudra, &bull200 ml cafea, gata preparata, &bull250 gr mascarpone, Pentru topping, &bull100 gr ciocolata amaruie (75% cacao), &bull100 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

62 voturi

Mod de preparare

1.Pentru chec, incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Tapeteaza 2 tavi patrate de 20x20cm cu foaie de copt, apoi unge-le cu unt.

2.Bate untul/margarina cu zaharul, adauga ouala, cate unul pe rand, apoi inglobeaza faina.Daca amestecul e prea gros, adauga 1-2 linguri apa.Imparte aluatul in tavile pregatite si coace-l 20-30 minute pana cand a crescut si s-a rumenit.Lasa-l sa se raceasca.

3.Amesteca cafeaua cu 2 linguri zahar pudra.Rastoarna ambele checuri din tava, dezlipeste foaia de copt si insiropeaza fiecare chec pe o parte.Tapeteaza o tava patrata si inalta cu folie de plastic.Aseaza unul din checuri in tava, cu partea insiropata in sus.

4.Amesteca branza mascarpone cu 3 linguri zahar pudra.Intinde crema peste checul din tava.Aseaza deasupra celalat chec, cu partea insiropata in jos.

5.Topeste impreuna ambele feluri de ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Lasa-le sa se raceasca pentru a se intari putin, apoi toarn-o peste tort.Lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.Inainte de servire, scoate tortul din tava folosind folia de plastic, apoi dezlipeste cu grija folie de pe tort.



Dupa parerea mea, arata mult mai bine decat Tiramisu rețeta originală
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Turta dulce si miezul de nuca se baga la robot si se macina, nu foarte fin, dar nici grosier. Dam

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mod de preparare: 1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Piscotul a iesit foarte pufos si consistent. Eu l-am insiropat dupa clasica reteta, cu indispensabilul gust al lichiorului Amaretto - un tiramisu fara aceasta licoare, cu parfumul unic al migdalelor, este doar o amagire!!! Totodata, nu am incarcat, oricum satiabilul desert, cu glazura de ciocolata, ci am apelat la acelasi instrument clasic, al pudrarii din abundenta cu cacao. L-am servit cu un glob de inghetata de vanilie si sirop de ciocolata neagra.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 05 octombrie 2014

    nu prea seamana cu Tiramisu

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 26 iunie 2013

    arata foarte bine

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

    Imi place si cum arata,si cum e prezentat.Si este un tort foarte fin.Felicitari!

    • Fara foto

      gazela:P , 05 ianuarie 2010

      fara sa specificatzi margarina rama sau frisca hulala nu se poate? suntem multe care nu avem de unde sa luam asa ceva,dar destul de bine si gustos iese si cu alte produse!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Cred ca e grozav de bun, indiferent ce denumire are. Laura, inca o data felicitarile mele pentru toate produsele ce le faci si ne prezinti.

    • Fara foto

      liliana , 28 octombrie 2009

      ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat

    • Fara foto

      liliana , 28 octombrie 2009

      ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Delicios, ca toate retetele Laurei !

    • Fara foto

      alina b. , 23 octombrie 2009

      crema de mascarpone nu se face asa.galbenusurile se freaca cu zahar,albusurile se bat spuma.se amesteca impreuna cu putin brandy.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Foarte bine arata.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bună reţeta! Am s-o fac şi eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

62 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec
  • &bull150 gr unt sau margarina Rama Maestro
  • plus pentru tava
  • &bull200 gr zahar pudra
  • &bull4 oua
  • &bull300 gr faina
  • Pentru umplutura
  • &bull5 linguri zahar pudra
  • &bull200 ml cafea
  • gata preparata
  • &bull250 gr mascarpone
  • Pentru topping
  • &bull100 gr ciocolata amaruie (75% cacao)
  • &bull100 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure