Ingrediente
Pentru chec, &bull150 gr unt sau margarina Rama Maestro, plus pentru tava, &bull200 gr zahar pudra, &bull4 oua, &bull300 gr faina, Pentru umplutura, &bull5 linguri zahar pudra, &bull200 ml cafea, gata preparata, &bull250 gr mascarpone, Pentru topping, &bull100 gr ciocolata amaruie (75% cacao), &bull100 gr ciocolata cu lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
62 voturi
Mod de preparare
2.Bate untul/margarina cu zaharul, adauga ouala, cate unul pe rand, apoi inglobeaza faina.Daca amestecul e prea gros, adauga 1-2 linguri apa.Imparte aluatul in tavile pregatite si coace-l 20-30 minute pana cand a crescut si s-a rumenit.Lasa-l sa se raceasca.
3.Amesteca cafeaua cu 2 linguri zahar pudra.Rastoarna ambele checuri din tava, dezlipeste foaia de copt si insiropeaza fiecare chec pe o parte.Tapeteaza o tava patrata si inalta cu folie de plastic.Aseaza unul din checuri in tava, cu partea insiropata in sus.
4.Amesteca branza mascarpone cu 3 linguri zahar pudra.Intinde crema peste checul din tava.Aseaza deasupra celalat chec, cu partea insiropata in jos.
5.Topeste impreuna ambele feluri de ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Lasa-le sa se raceasca pentru a se intari putin, apoi toarn-o peste tort.Lasa ciocolata sa se intareasca intr-un loc racoros.Inainte de servire, scoate tortul din tava folosind folia de plastic, apoi dezlipeste cu grija folie de pe tort.
Dupa parerea mea, arata mult mai bine decat Tiramisu rețeta originală
gazela:P , 05 ianuarie 2010
fara sa specificatzi margarina rama sau frisca hulala nu se poate? suntem multe care nu avem de unde sa luam asa ceva,dar destul de bine si gustos iese si cu alte produse!!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Cred ca e grozav de bun, indiferent ce denumire are. Laura, inca o data felicitarile mele pentru toate produsele ce le faci si ne prezinti.
liliana , 28 octombrie 2009
ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat
liliana , 28 octombrie 2009
ar trebui un alt nume acestui tort nu are nici o legatura cu tiramisuul adevarat
cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Delicios, ca toate retetele Laurei !
alina b. , 23 octombrie 2009
crema de mascarpone nu se face asa.galbenusurile se freaca cu zahar,albusurile se bat spuma.se amesteca impreuna cu putin brandy.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Foarte bine arata.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Foarte bună reţeta! Am s-o fac şi eu!