autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 200 gr unt, la temperatura camerei, 250 gr zahar, 6 oua, separate, 210 gr faina, 40 gr praf de cappuccino, 1 ½ plic praf de copt, 50 gr ciocolata cu rom, topita, 25 ml cafea, , Pentru crema, 100 ml cafea, 50 ml lichior de ciocolata, 250 gr mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pliculete zahar vanilat Bourbon, 50 gr ciocolata cu rom, taiata bucatele

Dificultate: Medie Timp: 2h

43 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde.
Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu unt.Imparte compozitia obtinuta in cele 2 tavi si da-o la copt 20-30 minute pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca apoi taie fiecare blat in jumatate pe orizontala.
Insiropeaza blaturile cu 100 ml cafea.
Pentru crema, bate frisca pana cand se intareste usor apoi adauga zaharul vanilat si amesteca.Adauga branza mascarpone si lichiorul de ciocolata si amesteca.Inglobeaza apoi bucatelele de ciocolata.
Pentru asamblare, aseaza un blat insiropat pe o farfurie.Unge blatul cu ¼ din crema si aseaza deasupra un alt blat insiropat.Repeta procedura cu blaturile si crema ramasa astfel incat ultimul strat sa fie unul de crema.Da tortul la rece cel putin 1 ora apoi serveste-l.

*Eu l-am facut pentru a-l da cuiva de 8 martie asa ca l-am decorat cu fondant.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta cu nuci

Torta cu nuci

Într-un vas amestecăm gălbenuşurile de ou cu zahăr, apoi adăugăm făina, praful de copt şi

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cremos cu mere și frișcă

Tort cremos cu mere și frișcă

Am amestecat praful de budinca cu zaharul si cateva linguri de suc, dupa care am adaugat restul de

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    foarte frumos decorat tortul

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Fondantul il cumpar nu il fac

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    te rog frumos daca nu ii mare deranjul sa ne spui din ce faci fondantul multumesc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Frumos de tot!

    • Fara foto

      Monica18 , 29 aprilie 2010

      nota 1000! felicitari!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Esti o comoara- la fel ca si produsele care iti ies din mana! Felicitari!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      Superrrrrrr! iar ornamentele cu tote detaliile de rigoare, o opera de arta. Nu stiu daca are cineva inima sa strice frumusetea de tort.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

43 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 250 gr zahar
  • 6 oua
  • separate
  • 210 gr faina
  • 40 gr praf de cappuccino
  • 1 ½ plic praf de copt
  • 50 gr ciocolata cu rom
  • topita
  • 25 ml cafea
  • Pentru crema
  • 100 ml cafea
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat Bourbon
  • 50 gr ciocolata cu rom
  • taiata bucatele

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

foarte frumos decorat tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu straturi verticale