autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 8 albusuri, un praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, 200 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 120 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita colorant alimentar rosu, optional, 100 ml lichior de ciocolata, , Pentru umplutura, 200 gr ciocolata amaruie, 3 albusuri, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 100 gr zahar pudra, 30 gr pudra de cacao, 20 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava in forma de inima.
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare. Intr-un vas se amesteca faina cu parful de copt apoi se cerne deasupra albusurilor si se amesteca usor.Se adauga colorantul alimentar si se mixeaza.Se toarna aluatul in tava pregatita si se da la cuptor 30-35 minute, pana cand a crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in jumatate, pe orizontala si ambele blaturi se insiropeaza cu cate 50 ml lichior de ciocolata
Pentru umplutura, se inmoaie gelatina in 100 ml apa rece 10 minute, apoi se incalzeste usor, dar nu se fierbe ! Se topeste ciocolata la bain-marie.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Se adauga zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand pana cand albusurile devin spuma tare apoi se inglobeaza ciocolata topita.Se adauga pudra de cacao, se amesteca apoi se inglobeaza si gelatina preparata.
Se aseaza primul blat de tort pe o farfurie, se unge cu o parte din umplutura, deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat apoi intreg tortul se imbraca in umplutura ramasa si se da la rece 2 ore.Tortul se decoreaza dupa placul fiecaruia.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Valentine

Tort Valentine

Tai fructele pe jumătate. Tapetezi forma de tort cu pişcoturi uşor înmuiate în lapte. Amesteci

1 vot    0 comentarii
20 min
Torturi
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Arata super !!! Bravo Laura ..

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Ce frumos!

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Felicitari. Cata imaginatie...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Super,super.Cata imaginatie ai Laura draga. De unde le mai scuti. Felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Foarte frumos, cu mult talent si profesionalism fata frumoasa si inspirata.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Supeeeeeeeeeeeerb! :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Aş vrea să-ţi pot scrie pe agenda tortuleţului,"Felicitări Laura!"

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Ti-a iesit f. frumos! Felicitari...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      O bunatate de tortulet. Aspectos si gustos pentru a celebra in doi. Super

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Mmmm, ce bun, sub orice forma!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Foarte gustos...... este bun de facut pentru ziua indragostitilor.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Felicitari! Arata foarte bine.Cred ca a fost minunat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Hmmm,ce deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita colorant alimentar rosu
  • optional
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • Pentru umplutura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 100 gr zahar pudra
  • 30 gr pudra de cacao
  • 20 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

vera (Chef de cuisine)

Arata super !!! Bravo Laura ..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de migdale cu portocala