autor:

mihaela idriceanu

» » Aluaturi si Foietaje

torta pasqualina

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
2 foi rotunde aluat brisée sau foietaj, 1 kg spanac proaspat, 1 fir de ceapa verde, 3 lg ulei masline, 250 g ricotta de vaca, 50 g smantana groasa, 2 lg parmezan ras, 6 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

spanacul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita si sarata timp de 10-15 minute.se lasa bine la scurs si se toaca marunt.
ceapa se taie,se caleste in ulei,se adauga spanacul tocat si se mai lasa 10 minute pe foc,adaugand la nevoie o lg de apa,atat cat sa nu se prinda de cratita.
Se lasa putin la racit si se adauga ricotta,smantana,parmezanul,sare si piper dupa gust.Daca vreti sa iasa mai legata puteti pune si o lg de faina in compozitie.
Intr-o tava rotunda(preferabil de tort,cu inel detasabil),unsa in prealabil cu unt,se pune o foaie de aluat care sa cuprinda si marginile,se inteapa putin cu furculita,apoi punem spanacul.cu dosul unei linguri se fac 6 adancituri in compozitie(5 pe margine si una in centru) in care se va sparge cate un ou.(eu am pus doar 3 oua).Acoperim cu cea de-a doua foaie,intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se da la cuptor la 170-180 de grade pt 40 minute.
se serveste rece.
sunt mai multe varinate la aceasta reteta,puteti pune de ex doar ricotta,sau doar smantana(cumulati cantitatile).
E buna oricum!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "torta pasqualina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu smantana si iaurt

Paine cu smantana si iaurt

Intai de toate scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei. Frecam

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza acra

Placinta cu varza acra

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul.

6 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Arata foarte foarte bine!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    10 cu felicitari! Si eu am sa o incerc

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Frumoasa, interesanta, imi place. eu am gatit o rulada-aperitiv cu spanac si branza de vaci, care mi-a placut tare mult.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Un preparat gustos si frumos prezentat...

    • Fara foto

      lia , 11 aprilie 2010

      Arata grozav ! cred ca e o bunatate...trebue sa o incerc si eu. Felicitari ! ai votul meu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Gustul e minunat! De Pasti eu am facut rulada cu spanac si crema de branza, reteta lui Vio.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Este salvata si pe jumatate facuta! Felicitari! imi place ffff mult.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Arata minunat si-mi place foarte mult combinatia! O salvez si abia astept sa o gust!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • Fara foto

      husni , 06 aprilie 2010

      Nu se poate folosi un aluat de tarta? Am salvat reteta si ai maxim de voturi.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Foarte buna si cu muuuuuuuuuuulte vitamine si muuuuuult fier. Hristos a inviat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 2 foi rotunde aluat brisée sau foietaj
  • 1 kg spanac proaspat
  • 1 fir de ceapa verde
  • 3 lg ulei masline
  • 250 g ricotta de vaca
  • 50 g smantana groasa
  • 2 lg parmezan ras
  • 6 oua

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata foarte foarte bine!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuci