spanacul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita si sarata timp de 10-15 minute.se lasa bine la scurs si se toaca marunt.
ceapa se taie,se caleste in ulei,se adauga spanacul tocat si se mai lasa 10 minute pe foc,adaugand la nevoie o lg de apa,atat cat sa nu se prinda de cratita.
Se lasa putin la racit si se adauga ricotta,smantana,parmezanul,sare si piper dupa gust.Daca vreti sa iasa mai legata puteti pune si o lg de faina in compozitie.
Intr-o tava rotunda(preferabil de tort,cu inel detasabil),unsa in prealabil cu unt,se pune o foaie de aluat care sa cuprinda si marginile,se inteapa putin cu furculita,apoi punem spanacul.cu dosul unei linguri se fac 6 adancituri in compozitie(5 pe margine si una in centru) in care se va sparge cate un ou.(eu am pus doar 3 oua).Acoperim cu cea de-a doua foaie,intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se da la cuptor la 170-180 de grade pt 40 minute.
se serveste rece.
sunt mai multe varinate la aceasta reteta,puteti pune de ex doar ricotta,sau doar smantana(cumulati cantitatile).
E buna oricum!:)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii