autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Tortia-lipie in gen mexican

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
560gr faina-4pahare, 1lingurita sare, 1/4pahar ulei de masline, 11/4pahare apa calduta-300ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se scoate de la mixer si se acopera oala cu un prosop umed si se lasa la odihna 10 minute.
Se imparte aluatul in 15 bucati.
Din fiecare biluta se intinde o foaie subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se lasa sa se incalzeasca bine dupa care se pune foaia si se lasa sa se prajeasca 1minut sau pina se vede ca se rumeneste se intoarce pe partea cealalta la fel pentru un minut.Sint foarte bune cu orice umplutura de carne sau branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortia-lipie in gen mexican" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Dima Cristina , 19 februarie 2014

    SUUUUUUUPERRRRRRRR

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    bun! te rog sa postezi si o reteta in care sa le umpli cu ce iti place tie! ar fi si mai interesant! :)) bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

      Mie imi plac umplute cu fasole rosii cu sos picant din rosii si ardei iute (maniera mexicana). Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 560gr faina-4pahare
  • 1lingurita sare
  • 1/4pahar ulei de masline
  • 11/4pahare apa calduta-300ml

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

costy1969 (Chef de cuisine)

turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina cu merisor