autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Tortia-lipie in gen mexican

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
560gr faina-4pahare, 1lingurita sare, 1/4pahar ulei de masline, 11/4pahare apa calduta-300ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se scoate de la mixer si se acopera oala cu un prosop umed si se lasa la odihna 10 minute.
Se imparte aluatul in 15 bucati.
Din fiecare biluta se intinde o foaie subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se lasa sa se incalzeasca bine dupa care se pune foaia si se lasa sa se prajeasca 1minut sau pina se vede ca se rumeneste se intoarce pe partea cealalta la fel pentru un minut.Sint foarte bune cu orice umplutura de carne sau branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortia-lipie in gen mexican" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat cu branza de vaci

Aluat cu branza de vaci

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti(de post)

Mucenici moldovenesti(de post)

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina

17 voturi    21 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dima Cristina , 19 februarie 2014

    SUUUUUUUPERRRRRRRR

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    bun! te rog sa postezi si o reteta in care sa le umpli cu ce iti place tie! ar fi si mai interesant! :)) bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

      Mie imi plac umplute cu fasole rosii cu sos picant din rosii si ardei iute (maniera mexicana). Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 560gr faina-4pahare
  • 1lingurita sare
  • 1/4pahar ulei de masline
  • 11/4pahare apa calduta-300ml

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

costy1969 (Chef de cuisine)

turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine traditionala rapida