autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Tortia-lipie in gen mexican

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
560gr faina-4pahare, 1lingurita sare, 1/4pahar ulei de masline, 11/4pahare apa calduta-300ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se scoate de la mixer si se acopera oala cu un prosop umed si se lasa la odihna 10 minute.
Se imparte aluatul in 15 bucati.
Din fiecare biluta se intinde o foaie subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se lasa sa se incalzeasca bine dupa care se pune foaia si se lasa sa se prajeasca 1minut sau pina se vede ca se rumeneste se intoarce pe partea cealalta la fel pentru un minut.Sint foarte bune cu orice umplutura de carne sau branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortia-lipie in gen mexican" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit. Se amesteca cu

1 vot    1 comentariu
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dima Cristina , 19 februarie 2014

    SUUUUUUUPERRRRRRRR

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 18 august 2011

    bun! te rog sa postezi si o reteta in care sa le umpli cu ce iti place tie! ar fi si mai interesant! :)) bravo!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 august 2011

      Mie imi plac umplute cu fasole rosii cu sos picant din rosii si ardei iute (maniera mexicana). Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 560gr faina-4pahare
  • 1lingurita sare
  • 1/4pahar ulei de masline
  • 11/4pahare apa calduta-300ml

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

costy1969 (Chef de cuisine)

turtele traditionale romanesti,numai ca sunt mai subtiri.asa mancam la bunica la tara.de unde mexicane?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de tarta