Tortilla cu cartofi si spanac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 800 g cartofi,
  • 2 cepe mari,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 450 g spanac congelat,
  • 300 g salam,
  • 8 linguri ulei de masline,
  • 12 oua,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingurita cimbru,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • 250 g rosii mici (cireasa).

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spanacul se lasa sa se decongeleze, iar salamul se taie felii.

Se incing 5 linguri de ulei intr-o tigaie si se prajesc in el cartofii, ceapa si usturoiul circa 15-20 de minute, la foc potrivit, clatinand - din cand in cand - tigaia. Se adauga spanacul si salamul si se lasa si ele sa se caleasca aproximativ 5 minute.

# Se-ncinge cuptorul la 175gr.. Se bat ouale si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru maruntit si boia, si se incorporeaza in amestecul de cartofi si spanac.

Se-ncinge si uleiul ramas intr-o tigaie de fonta, se toarna in ea compozitia si se lasa sa se intareasca, desprinzand-o din cand in cand de margini si clatinand tigaia.

Se da tortilla la cuptorul incins, se coace 20 de minute, pana ce se rumeneste frumos, se taie bucati potrivite si se serveste cu rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc