Tortilla

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 persoane): 500 g cartofi,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 6 linguri ulei,
  • piper,
  • 4 oua,
  • capere pentru garnisit (facultativ).

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se fierb circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se taie felii. Ceapa, taiata rondele, se caleste 5 minute in doua linguri de ulei (la foc potrivit), apoi se scoate din tigaie.

Se adauga inca doua linguri de ulei, se lasa sa se-ncinga, apoi se prajesc cartofii pana ce se rumenesc bine. Se gusta de sare si piper si se lasa sa se raceasca.

Se bat ouale, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu cartofii si rondelele de ceapa. (Cateva rondele se pot pastra pentru garnisit.) Se pune la-ncins intr-o tigaie restul de ulei, se introduc cartofii si se prajesc 5 minute. Se intorc pe partea cealalta (lasandu-i sa alunece pe o farfurie) si se prajesc inca 5 minute.

Tortilla se garniseste cu capere sau rondele de ceapa, se taie bucati (ca tortul) si se serveste fierbinte sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta