autor:

Cely Snijec

» » , , Aluaturi si Foietaje, Mancaruri cu carne, Paste si pizza

Torttelini cu unt si smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Aluatul:, 1/2 kg faina, un ou, o lingura ulei, un praf de sare, apa cat cuprinde, aluatul sa fie lucrabil, Umplutura:, 200 g carne (de care doriti), un ou, o ceapa, 3 linguri ulei, Sos:, 50 g unt, 100 ml smantana, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Din faina, ou, apa si ulei, obtineti un aluat moale,care sa se poata modela(ca pentru taitei). Bateti aluatul de aproximativ 50 de ori, in castron sau pe planseta. Intindeti aluatul pe o planseta presarata cu faina,cu un pahar decupati rondele peste care asezati o gramajoara din compozitia de carne.Indoiti cercul de aluat, apasati la capete. Lasati cateva minute, presarate cu faina,sa se zvante, api le fierbeti in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, sa nu se prinda. Strecurati dupa 10 minute de fierbere le clatiti la jet de apa,apoi adaugati untul, smantana si condimentele dupa gust. Prin topirea untului si a smantanii se obtine un sos delicios.
Pentru umplutura:
Caliti ceapa,dupa ce se raceste adaugati carnea data pe masina si oul. Condimentati. Puteti folosi ca umplutura si ciuperci sau branza.
Cand dispuneti de timp. le puteti prepara si dupa ce se zvanta, asezati in pungi de hartie si congelati.Cand colocoteste apa, le scoateti din congelator si le asezati asa congelate in apa clocotita pentru 10 minute. In imagine sunt congelate. Se pastreaza foarte bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Torttelini cu unt si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Tagliatelle picante cu bacon, usturoi si parmesan

Curatam rosiile. Eu nu le-am mai oparit sa le curat si de coaja ci le-am scos doar miezul apoi le-am

0 voturi    0 comentarii
15 min
Paste si pizza
Paste cu dovlecei zucchini

Paste cu dovlecei zucchini

Punem o oala cu apa,la fiert, adaugam putina sare si 1 lingura de ulei. Cand da in clocot, punem

12 voturi    4 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

    Sunt foarte buni dar cand te grabesti poti sa ii cumperi gata facuti de la supermarket..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Fetitei mele ii plac foarte mult!Ce bine ca pot sa i le fac si eu in casa.Multumesc!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Deliciosi,mai ales facuti in casa............Felicitari!!!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Imi plac tare mult...

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Delicioase!imi plac mult!VOTAT

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      deliciosi ,eu le cumpar gata facute ,baiatul meu le adora pe cele cu spanac oricum ti-au iesit super am notat reteta si binenteles ai si votul meu

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Super gustoase si prezentare foarte eleganta.Ideea de a le congela e foarte buna , mai ales pentru noi care lucram.O voi incerca neaparat.Ai votul meu! Mihaela

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1/2 kg faina
  • un ou
  • o lingura ulei
  • un praf de sare
  • apa cat cuprinde
  • aluatul sa fie lucrabil
  • Umplutura:
  • 200 g carne (de care doriti)
  • un ou
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei
  • Sos:
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt foarte buni dar cand te grabesti poti sa ii cumperi gata facuti de la supermarket..

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza rustica