Tortul Îndrãgostitilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tortul Îndrãgostitilor

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouã si 200 gr. zahãr
  • 180 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 20 gr. cacao
  • Cremã:
  • 300 gr. fructe de pãdure congelate
  • 3 linguri de lapte
  • 200 gr. lapte condensat
  • 5 foi de gelatinã incolorã
  • 200 ml smântânã pt. friscã si 2 linguri zahãr
  • Decor:
  • friscã,perle de zahãr, sirop de fructe rosii,phisalis, top de ciocolatã...

Mod de preparare

Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :)

1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful de copt si cacao. Amestecã bine cu telul.

2) Unge o formã de tort rotundã sau în formã de inimioarã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã blatul si dã la copt pt. 40 min. la 180ºC.

3)Pt. cremã:

Descongeleazã fructele, toarnã laptele si laptele condensat peste ele.

Cu ajutorul blenderului, redu totul la piure.

Pune foile de gelatinã la înmuiat 2 min. în apã rece ; stoarce-le bine si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecãnd încontinu. Toarnã peste fructe.

Bate smântâna friscã tare si toarnã peste preparatul anterior.

4) Taie tortul pe jumãtate si umple cu jumãtate din cantitatea de cremã ; recompune si acoperã cu restul.

Dã tortul la rece.

Pt. decor:

Se poate orna cu friscã în care sa pus putin sirop de fructe rosii (pt. culoare) perle de zahãr si scrie mesaje de dragoste cu top de ciocolatã.

Vã dorim un St. Valentine"s super "in love" :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise