Pentru o zi specialã, cu multã dragoste :)
1)Bate bine ouãle cu zahãrul. Adaugã fãina, praful de copt si cacao. Amestecã bine cu telul.
2) Unge o formã de tort rotundã sau în formã de inimioarã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã blatul si dã la copt pt. 40 min. la 180ºC.
3)Pt. cremã:
Descongeleazã fructele, toarnã laptele si laptele condensat peste ele.
Cu ajutorul blenderului, redu totul la piure.
Pune foile de gelatinã la înmuiat 2 min. în apã rece ; stoarce-le bine si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecãnd încontinu. Toarnã peste fructe.
Bate smântâna friscã tare si toarnã peste preparatul anterior.
4) Taie tortul pe jumãtate si umple cu jumãtate din cantitatea de cremã ; recompune si acoperã cu restul.
Dã tortul la rece.
Pt. decor:
Se poate orna cu friscã în care sa pus putin sirop de fructe rosii (pt. culoare) perle de zahãr si scrie mesaje de dragoste cu top de ciocolatã.
Vã dorim un St. Valentine"s super "in love" :))

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii