Tortulet Kilimandjaro

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tortulet Kilimandjaro

Ingrediente

  • 1 cutie prajitura Kilimandjaro- Dr Oetker
  • 1 cutie compot ananas
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml smantana

Mod de preparare

Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua intregi.

Tapetam cu hartie de copt o forma de copt pentru tort, o ungem cu putin unt si punem in ea compozitia de blat.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade , introducem tava si lasam sa se coaca 25-30 de minute.

Se poate verifica cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt se da la racit si dupa 20 minute se poate scoate din forma.

Desfacem compotul de ananas si scurgem zeama de pe fructe.

Lasam doua rondele de ananas deoparte iar celelalte le taiem marunt.

Praful de crema il amestecam cu 100 ml sirop din compot si smantana. Mixam bine cam 5 minute sa se intareasca bine compozitia apoi adaugam ananasul taiat marunt si amestecam incet cu lingura.

Blatul rece se taie in doua pe orizontala.

Partea de deasupra se taie in 4 apoi fiecare triunghi obtinut in 2-3 alte triunghiuri.

Crema o asezam pe blatul ramas intreg , sub forma de cupola, lasand cam de un deget latime margine pe care vom aseza triunghiurile de blat taiate.

Dupa ce am dat forma dorita tortuletului deasupra ornam cu zahar praf si bucatile de ananas ramase.

Se da tortul la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se poate portiona.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise