autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tortulet Kilimandjaro

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
1 cutie prajitura Kilimandjaro- Dr Oetker, 1 cutie compot ananas, 50 g unt, 3 oua, 200 ml smantana

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua intregi.
Tapetam cu hartie de copt o forma de copt pentru tort, o ungem cu putin unt si punem in ea compozitia de blat.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 grade , introducem tava si lasam sa se coaca 25-30 de minute.
Se poate verifica cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt se da la racit si dupa 20 minute se poate scoate din forma.
Desfacem compotul de ananas si scurgem zeama de pe fructe.
Lasam doua rondele de ananas deoparte iar celelalte le taiem marunt.
Praful de crema il amestecam cu 100 ml sirop din compot si smantana. Mixam bine cam 5 minute sa se intareasca bine compozitia apoi adaugam ananasul taiat marunt si amestecam incet cu lingura.
Blatul rece se taie in doua pe orizontala.
Partea de deasupra se taie in 4 apoi fiecare triunghi obtinut in 2-3 alte triunghiuri.
Crema o asezam pe blatul ramas intreg , sub forma de cupola, lasand cam de un deget latime margine pe care vom aseza triunghiurile de blat taiate.
Dupa ce am dat forma dorita tortuletului deasupra ornam cu zahar praf si bucatile de ananas ramase.
Se da tortul la rece pentru cel putin 2-3 ore, apoi se poate portiona.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Kilimandjaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul

4 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
tiramisu

tiramisu

Se freaca 2 galbenusuri cu 250 gr zahar tos pana se face o crema groasa si mai deschisa la culoare,

3 voturi    2 comentarii
20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

    Minunat!Imi place foarte mult si prezentarea! Felicitari!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    O bunatate.....faceam si eu adesea cand baietii mei erau mici.....

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

    Aici,n-am vazut checuri...,de la dr Oetker,dar,Sidy,voi incerca sa fac rost;arata f.bine tortuletul. Mi-ai facut pofta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2010

      Mie imi plac prajiturile si tortuletele cu ananas in mod deosebit. Asa ca ma inscriu si eu la o portie pana caut cutiuta minune.

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      Intr-adevar, foarte bun, eu am facut prajitura musuroi,tot de dr.Oetker, mi-a trimis-o o prietena pentru ca aici nu se gaseste asa ceva si ai mei incintati. Bravo pentru decor, foarte creativ!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2010

      Sidy,sa-mi pastrezi si mie o felie,ca tare bine arata.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie prajitura Kilimandjaro- Dr Oetker
  • 1 cutie compot ananas
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 200 ml smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Minunat!Imi place foarte mult si prezentarea! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tortul Indragostitilor