Untul il punem intr-un castronel si il dam 20 de secunde la topit in microunde(sau pe baie de aburi daca nu aveti microunde).
Intr-un bol mixam spuma ouale impreuna cu zaharul.
Incorporam iaurtul, iar mai apoi untul topit.
Adaugam apa minerala si esenta de vanilie.
Portocala o spalam si dam coaja pe razatoare.
In compozitie mai punem praful de copt, coaja rasa de portocala, iar mai apoi faina (trebuie sa iasa un aluat putin mai gros ca la clasicele clatite).
La urma punem bilutele de ciocolata si le amestecam usor cu un polonic.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Adaugam cate putina compozitie de pancakes si le rumenim frumos pe ambele parti.
Le scoatem cu o paleta pe un platouas.
Portocala rasa de coaja, o desfacem feliuta apoi o taiem bucatele mici.
Pe o farfurioara punem un pancake, ungem cu crema de ciocolata si punem bucatele de portocala, apoi iar pancake, iar crema si bucati de portocala si tot asa pana facem asamblarea celor 4 tortulete a cate 4 pancakes fiecare.
Le lasam putin la racorit si servim.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii