autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Trandafiri din aluat foietaj si mere

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 decembrie 2015

Ingrediente
275 g aluat foietaj, 3 mere, 3 linguri miere, 1/2 lamaie, nuca, Mai avem nevoie, unt pentru uns tava, faina pentru infainat masa si tapetat tava, zahar pudra pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in doua.
Indepartam cotorul si semintele.
Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.

Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.
Scurgem merele folosind o sita.
Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.
Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.
Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.
Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.

Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.
Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.
Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.

Coacem la 180 grade circa 20-30min.
Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din aluat foietaj si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 275 g aluat foietaj
  • 3 mere
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lamaie
  • nuca
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa si tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe (mere, visine)