Trandafiri din aluat foietaj si mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Ingrediente

  • 275 g aluat foietaj
  • 3 mere
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lamaie
  • nuca
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa si tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in doua.

Indepartam cotorul si semintele.

Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.

Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.

Scurgem merele folosind o sita.

Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.

Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.

Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.

Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.

Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.

Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.

Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.

Coacem la 180 grade circa 20-30min.

Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise