Trandafiri din aluat foietaj si mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Trandafiri din aluat foietaj si mere

Ingrediente

  • 275 g aluat foietaj
  • 3 mere
  • 3 linguri miere
  • 1/2 lamaie
  • nuca
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa si tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in doua.

Indepartam cotorul si semintele.

Taiem fiecare jumatate de mar in felii subtiri.

Punem feliile de mere intr-un vas si adaugam apa cat sa le depaseasca,apoi stoarcem zeama de la lamaie si dam vasul cu mere pentru 3 min la cuptorul cu microunde la putere maxima.Acest lucru impiedica oxidarea merelor si le inmoaie astfel incat sa se poata lucra usor cu ele.

Scurgem merele folosind o sita.

Pe masa infainata asezam foaia de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului intr-o forma dreptunghiulara.

Taiem foaia in fasii de circa 3,5cm latime.

Ungem fiecare fasie cu miere si presaram nuca.

Asezam feliutele de mar pe marginea foii de aluat, usor suprapuse.

Rulam dintr-un capat in celalalt capat al aluatului.

Procedam asa cu fiecare fasie de aluat in parte.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina.

Asezam trandafirasii in tava si dam la cuptorul preincalzit.

Coacem la 180 grade circa 20-30min.

Se scoate din cuptor tava, se lasa sa se racoreasca si apoi se pudreaza trandafirii cu zahar pudra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura