autor:

eugenia pavlenco

» » Dulciuri diverse

trandafiri din ciocolata

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
454 g ciocolata ( neagra sau de lapte), 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant, miere artificiala, , Pentru ciocolata alba,, 454 g ciocolata alba, 168 g glucoza

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu o lingura de lemn pana ciocolata incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (asa se si intampla )
Apoi se rastoarna compozitia pe o folie si se impatureste - si la frigider. Dupa 30 de minute compozitia poate fi lucrata.
Ciocolata alba se lucreaza mai bine ca si cea neagra pentru ca nu se topeste asa repede.
Se modeleaza petale - pe folie si apoi una cate una se lipeste la butonul trandafirului.
Desigur - fara caldura in bucatarie, pe o placa ce-a stat in prealabil la frigider.
La trandafirii de ciocolata neagra modelam petalele dupa care le puneam pe cateva minute in frigider, iar apoi le scoatem una cate una si formam floarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "trandafiri din ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Maple pecan muffins

Maple pecan muffins

* Într-un vas amestecã fãina, nucile tocate gros, praf de copt, germeni si sare. Separat amestecã

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina vegana

Ciocolatina vegana

Intr-o cratita, punem paharul de apa si inca o jumatate de pahar de apa si mierea sa se contopeasca,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Felicitari!!!!!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Frumosi, dar trebuie multa rabdare. Felicitari pentru cine se "baga" la asa ceva!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Sunt foarte frumosi, e adevarat.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Ce bine arata, dar pentru a orna ceva. Si sunt foarte minutiosi si cer mult timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 454 g ciocolata ( neagra sau de lapte)
  • 224 gr glucoza (sau in functie de tara - energizant
  • miere artificiala
  • Pentru ciocolata alba,
  • 454 g ciocolata alba
  • 168 g glucoza

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trandafiri din foietaj pentru micul dejun