autor:

Greta_Rachita

» » Aluaturi si Foietaje

Trandafiri sarati

Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
-400 g de faina 00, - 1/2 cub de drojdie, - 200 ml de apa calduta, - sare, - 30 grame de ulei extravirgin de masline, - cascaval, -1 vanata, - salam picant

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput s amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu u prosop de bucatarie si am lasat-o sa dospeasca pentru circa doua ore. Intre timp am taiat vanata pe lung in felii subtiri pe care le-am copt pe gratar (se pot face si in cuptor la 200 grade pt circa 15 minute, cu putina sre deasupra, un fir de ulei si eventual putin origano). Am taiat cascavalul in felii subtiri late de circa 1.5-2 cm.



Am intins bine aluatul, l-am uns cu putin ulei si am taiat fasii cu o lungime de circa 20-25 cm si cu o latime de circa 3 cm. Pe o parte dintre fasiile de aluat am pus felii de vinete, taiate pe lung la jumatate si deasupra felii de cascaval. Am rulat fasia de aluat tinand stransa partea de la baza a trandafirului (pe care nu o umplem).



Celelalte fasii de aluat le-am umplut cu salam picant si cascaval. In partea superioara a trandafiriolr am facut mici taieturi ajutanduma cu o foarfeca, pentru a se deschide mai tare trandafirii si pentru a parea mai reali. Am pus trandafirii in tava, acoperita cu hartie pentru copt, lasand putin spatiu intre ei. I-am last sa mai dospeasca in tava pentru alte circa 30 de minute apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade C.



Un mare succes!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri sarati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat

8 voturi    11 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Merdenele cu branza

Merdenele cu branza

Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Intre timp

52 voturi    28 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Greta_Rachita

    Greta_Rachita (Chef de cuisine) , 04 mai 2014

    Multumesc Alina. Incearc-o si spune-mi cum a iesit. Te pup

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2014

    Arata bine! Imi plac vinetele si pentru asta o voi incerca.

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • -400 g de faina 00
  • - 1/2 cub de drojdie
  • - 200 ml de apa calduta
  • - sare
  • - 30 grame de ulei extravirgin de masline
  • - cascaval
  • -1 vanata
  • - salam picant

Raporteaza reteta

Retete
de Greta_Rachita
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Greta_Rachita (Chef de cuisine)

Multumesc Alina. Incearc-o si spune-mi cum a iesit. Te pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Iuliana