Trandafiri sarati

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Trandafiri sarati

Ingrediente

  • -400 g de faina 00
  • - 1/2 cub de drojdie
  • - 200 ml de apa calduta
  • - sare
  • - 30 grame de ulei extravirgin de masline
  • - cascaval
  • -1 vanata
  • - salam picant

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus o parte din apa si am inceput s amestec. Am adaugat uleiul, o ligurita de sare si restul apei. Am framantat pentru circa 10 minute. Am format o mingiuta pe care am acoperit-o cu u prosop de bucatarie si am lasat-o sa dospeasca pentru circa doua ore. Intre timp am taiat vanata pe lung in felii subtiri pe care le-am copt pe gratar (se pot face si in cuptor la 200 grade pt circa 15 minute, cu putina sre deasupra, un fir de ulei si eventual putin origano). Am taiat cascavalul in felii subtiri late de circa 1.5-2 cm.

Am intins bine aluatul, l-am uns cu putin ulei si am taiat fasii cu o lungime de circa 20-25 cm si cu o latime de circa 3 cm. Pe o parte dintre fasiile de aluat am pus felii de vinete, taiate pe lung la jumatate si deasupra felii de cascaval. Am rulat fasia de aluat tinand stransa partea de la baza a trandafirului (pe care nu o umplem).

Celelalte fasii de aluat le-am umplut cu salam picant si cascaval. In partea superioara a trandafiriolr am facut mici taieturi ajutanduma cu o foarfeca, pentru a se deschide mai tare trandafirii si pentru a parea mai reali. Am pus trandafirii in tava, acoperita cu hartie pentru copt, lasand putin spatiu intre ei. I-am last sa mai dospeasca in tava pentru alte circa 30 de minute apoi le-am dat la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade C.

Un mare succes!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise