autor:

burdulea maria elena

» » Spume si creme dulci

Trandafirul galben

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2010

Ingrediente
1 mar galben, frunze comestibile(loboda de care am folosit eu, menta, busuioc).

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

16 voturi

Mod de preparare

Se curata marul circular, incercand sa nu rupeti coaja. Rulam coaja cu grija si o asezam spre exterior cu partea care seamana cel mai bine cu un trandafiras. Daca se rup bucatele de coaja incercati sa le aranjati pe langa trandafirul deja asezat pe preparat. In jurul trandafirului obtinut, se pun frunzulite verzi de loboda, menta, busuioc. Daca ornati un preparat culinar cu carne puteti folosi loboda. Daca ornamentul este pt un desert, va recomand sa folositi frunze de menta sau busuioc. Imi cer scuze pt incadrarea acestui sfat de confectionat ornament la felul culinar-spume si creme, dar nu prea am unde sa il incadrez sa se potriveasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirul galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata de capsuni cu iaurt

Inghetata de capsuni cu iaurt

Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute,

0 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Nu se face greu si oricand exista un mar in casa.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Foarte frumos.De retinut.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Bravo Lenutico ! Arata nemaipomenit de bine....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Ma bucur ca iti place Cheche, e intradevar usor si rapid de realizat.

    • cheche

      cheche (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Felicitari!Este un ornament foarte usor de pregatit,care te poate salva oricand esti in lipsa de idei.Foarte frumos arata!Multumim pt aceasta idee interesanta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Multumesc, ma bucur ca v-am impartasit si voua aceasta idee, mai ales ca e cat se poate de rapid si simplu.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte simplu si foarte frumos.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte bine! Felicitari!

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 mai 2010

      wow.............ce frumusete ai "confectionat" Lenutica.......5 stelute de la mine.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Foarte frumos....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Va multumesc tuturor, ma bucur ca va place, la treaba, ca se realizeaza rapid si un mar are toata lumea la indemana.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Mariela, ai trecut de la cartofi-trandafirasi la mere-trandafirasi. Felicitari! E binevenita explicatia, ne dai si noua idei bune de urmat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      foarte drãgãlas,cu prima ocazie am sa incerc si eu!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Interesant ca ornament!Felicitari Elena!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Simplu: FELICITARI!

    • Fara foto

      burudlea maria elena , 24 mai 2010

      Licule, hihhihi, n-are nicio legatura, doar atat ca si el e ardelean.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Cand am vazut fotografia ma intrebam cum ai reusit o asemenea performanta,abia dupa ce am citit reteta am inteles . Oricum ideia ta a fost extraordinara ! Felicitari !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Grozav a ideea. Felicitari!!.Ingenios.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Ma bucur Constanta ca ti-a reusit nu e mare lucru.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc pt stelute Sidy.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Da..Florin Piersic??unde e?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Felicitari pentru idee !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Vai Lenutico ce frumos arata trandafirasul tau !!! Ai de la mine ***** Bravo !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 mar galben
  • frunze comestibile(loboda de care am folosit eu
  • menta
  • busuioc).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Nu se face greu si oricand exista un mar in casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala