autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Trenulet

Autor: elena blendea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elena blendea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
Pentru chec:, 10 oua, doua cani( cana de 200 gr)zahar, doua cani faina, o cana ulei, un praf de copt, doua plicuri de zahar vanilinat, un varf de cutit de sare, 3 linguri de cacao, Pentru crema:, 200 ml. lapte, 3 linguri zahar, o lamaie, gris un pachet unt, frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ouale trebuie se fie la temperatura camerei pentru a obtine o spuma cat mai tare.Se separa galbenusul de albus si se bate bine albusul, in care se pune un praf de sare.In albusul batut, se pun pe rand galbenusurile, zaharul vanilinat, si cele doua cani de zahar.Apoi, se pun pe rand cele doua cani de faina amestecata cu un praf de copt si o cana de ulei.
se tapeteaza doua tavi de cozonac in care se va turna jumatate din compozitie.In cealalta jumatate ramasa se pune cacao si se amesteca bine pana se incorporeaza bine iar apoi se toarna in tava peste cealalta compozitie.
Dupa gust se pot pune si nuci taiate marunt si prajite.
Se da la cuptor pentru 10 min. la foc mai mare iar apoi se da focul mai mic, pentru circa o jumatate de ora.
Dupa ce s-a scos din cuptor se scot din tavi si se lasa la racit, iar apoi se taie feli de circa 2 cm. grosime. Se ia fiecare felie se insiropeaza, iar intre ele se pune crema si se unesc.
Se aseaza pe un platou si se imbraca in frisca
Crema:
se pune laptele la fiert cu zaharul,iar dupa ce a fiert se pune grisul si se lasa sa fiarba un pic.Se da la racit, iar dupa ce sa racit se pune untul si zeama de la o lamaie.Se amesteca bine cu mixerul pana se formeaza o pasta iar la sfarsit se pun 3-4 linguri de frisca batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trenulet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort trenulet

Tort trenulet

Pentru checuri:separati albusurile de galbenusuri;galbenusurile le frecam ca la maioneza cu cele

9 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort Trenulet

Tort Trenulet

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2008

    Ce pacat ca nu este si poza atasata la reteta !!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 10 oua
  • doua cani( cana de 200 gr)zahar
  • doua cani faina
  • o cana ulei
  • un praf de copt
  • doua plicuri de zahar vanilinat
  • un varf de cutit de sare
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 ml. lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lamaie
  • gris un pachet unt
  • frisca lichida

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Ce pacat ca nu este si poza atasata la reteta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fundite cu migdale