autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Trigoane cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Ingrediente
600g dovleac ras, 200g zahar, 50g unt, 1 lingurita scortisoara, 1 varf cutit nucsoara, 1 lingurita gris(optional), 1 pachet foi de placinta, 100g unt topit pt uns foile, 1 ou, 50g zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si inpachetam ( vezi foto).
Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

Intr-un bol adanc punem toate ingredientele in afara de apa si le amestecam bine.Turnam cate putin

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu branza dulce

Cornuri cu branza dulce

Intindem aluatul care trebuie sa fie la temperatura camerei și tăiem pătrățele ca in imagine.

6 voturi    6 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    mie imi place placinta de dovleac -trigoane nu am incercat dar arata foarte bine -aici gasesc si foi taiate special pentru trigoane

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600g dovleac ras
  • 200g zahar
  • 50g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita gris(optional)
  • 1 pachet foi de placinta
  • 100g unt topit pt uns foile
  • 1 ou
  • 50g zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

mie imi place placinta de dovleac -trigoane nu am incercat dar arata foarte bine -aici gasesc si foi taiate special pentru trigoane

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)