autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Trigoane cu dovleac

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2011

Ingrediente
600g dovleac ras, 200g zahar, 50g unt, 1 lingurita scortisoara, 1 varf cutit nucsoara, 1 lingurita gris(optional), 1 pachet foi de placinta, 100g unt topit pt uns foile, 1 ou, 50g zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Punem 50g unt intr-o cratita la topit, adaugam dovleacul , zaharul scortisoara si nucsoara, amestecam si lasam la calit cam 8-10’. Daca dovleacul este inca apos, adaugam grisul si mai lasam 1-2’ pe foc apoi il dam deoparte sa se raceasca.
Intindem foile pe masa de lucru, suprapunem cate trei, dar unse cu unt topit intre ele si taiem cu un cutit, pe lungime, formand trei fasii. Punem cate o lingura de dovleac pe fiecare fasie si inpachetam ( vezi foto).
Tapetam o tava cu hartie de copt, presaram faina si asezam trigoanele in tava. Ungem cu ou batut si presaram cu zahar brun. Dam tava la copt pentru 15-20’.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 1 comentariu

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    mie imi place placinta de dovleac -trigoane nu am incercat dar arata foarte bine -aici gasesc si foi taiate special pentru trigoane

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600g dovleac ras
  • 200g zahar
  • 50g unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita gris(optional)
  • 1 pachet foi de placinta
  • 100g unt topit pt uns foile
  • 1 ou
  • 50g zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

mie imi place placinta de dovleac -trigoane nu am incercat dar arata foarte bine -aici gasesc si foi taiate special pentru trigoane

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu ciocolata si cu crant de alune de padure