autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trigoane cu gutui si smochine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
800 g aluat foietaj, 4 gutui, 9 smochine, 100 g zahar brun, 5-6 cuisoare, 1 zahar vanilat, 5o ml ulei, un ou- pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.
Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.
Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.
ndoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.
Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.
Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.
Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.
Pofta mare !
Mai multe poze gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/11/trigoane-cu-gutui-si-smochine.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici la cuptor

Piersici la cuptor

Se spala piersicile si se scot samburii cu grija, cu ajutorul unui cutit, in jurul samburelui, facand

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Grozave

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Interesanta combinatia gutui si smochine, cred ca e tare aromata si buna , as servi si eu doua, trei trigoane, arata super ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Imi place ,e super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

66 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Grozave

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cupe tiramisu si crocant de savoiardi