Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.
Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.
Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.
ndoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.
Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.
Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.
Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.
Pofta mare !
Mai multe poze gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/11/trigoane-cu-gutui-si-smochine.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii