autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trigoane cu gutui si smochine

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
800 g aluat foietaj, 4 gutui, 9 smochine, 100 g zahar brun, 5-6 cuisoare, 1 zahar vanilat, 5o ml ulei, un ou- pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete.
Intr-un vas punem zaharul la caramelizat si adaugam apoi smochinele si gutuile, amestecam bine sa se omogenizeze cu zaharul caramel.Daca fructele nu lasa destul suc adaugam 1-2 linguri apa, dar numai daca este necesar.
Cuisoarele le maruntim intr-un mojar , apoi le adaugam la fructele care fierb, impreuna cu zaharul vanilat.
Foile de aluat, decongelate inainte, le intindem si le taiem patratele, in care punem cate o lingura cu pasta de fructe.
ndoim aluatul in doua, in forma de triunghi si cu furculita apasam pe marginea lui sa se lipeasca.
Batem bine oul si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra trigoanelor.
Punem trigoanele in tava pe hartia de copt si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 30 de minute , pina se rumenesc trigoanele.
Servim trigoanele calde sau reci dupa bunul plac al fiecareia.
Pofta mare !
Mai multe poze gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/11/trigoane-cu-gutui-si-smochine.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gutui si smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere Alecu

Prajitura cu mere Alecu

1 cana faina 1 cana gris 2 cani zahar 4 linguri lapte praf 1 praf de copt 2 kg mere scortisoara 50

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu cirese

Mini-tarte cu cirese

Se amesteca faina, sarea si zaharul cu mixerul. Apoi se adauga untul cubulete. Se mixeaza pana arata

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Grozave

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Interesanta combinatia gutui si smochine, cred ca e tare aromata si buna , as servi si eu doua, trei trigoane, arata super ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Imi place ,e super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 800 g aluat foietaj
  • 4 gutui
  • 9 smochine
  • 100 g zahar brun
  • 5-6 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 5o ml ulei
  • un ou- pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

Grozave

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu seminte (de post)