autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Torturi

Troy Gladius

Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Cehia


    Reteta postata pe: 21 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Aurelian Apostol (Chef de cuisine)   
Specific:  

Cehia


Reteta postata pe: 21 august 2006

Ingrediente
ceapa tocata marunt 60g, snitel porc 300g, ciuperci 250g, patrunjel 40g, rosii 750g, unt, caise confiate 200g, ardei gras verde(1buc), bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie mica/medie se pune o jumatate de pachet de unt se lasa putin sa se topeasca apoi se pun in jur de 30g ceapa la inabusit se amesteca bine rezultatul pentru a fi dispus relativ uniform in tigaie, apoi se introduc snitelele de porc batute bine avand inauntru caisele confiate(se pun intr-o jumatate a snitelului si se trage cealalta jumatate pe post de capac apoi se prinde pe margini cu scobitori), sare, piper, boia. Se tine in tigaie cu capacul pus vreo 10min s-au chiar mai putin sa nu se arda ceapa pentru ca altfel sosul prinde o culoare f.neplacuta(se mai amesteca ceapa si se stropeste carnea cu continutul din oala de vreo 2 ori in cele 10 min). Dupa aceea se scoate carnea(se tine la indemana ca va fi introdusa iar) si se pune iar inca pe atat ceapa la inabusit se lasa putin apoi se pun rosiile taiate cubulute dar inainte decojite(peste ce a ramas in tigaie... untul cu ceapa inabusita), ardeiul gras taiat cubulete marunte de tot, se pune o lingura si jumatate de bulion, se amesteca bine se lasa 2 min apoi se adauga borcanul de ciuperci (preferabil ciuperci intregi taiate marunt - sunt mai bune la gust pe cuvant de bucatar eu nici nu folosesc din astea folosesc din alea din piata intregi, dar am mancat si eu...), se pune si patrunjelul taiat marunt piper si boia din abundenta pt.ca o sa fie un sos picant dupa ce amestecam bine lasam vreo 2-3min. Apoi punem iar carnea si o acoperim cu sos si lasam pana se face rumena dupa cum ne place(10-15min).se scoate carnea se pune si sos langa 3 frunze de patrunjel pt.aspect si e super bun si fraged.
Imi cer scuze pentru explicatia oarecum ambigua dar am gatit dupa ce am mancat asta la un restaurant, mi-a iesit la fel. Nu are multe chestii in continut dar e o delicatesa, mie mi s-a parut genial la gust, acest fel de mancare. E usor de facut, dureaza mult insa pentru ca nu se face carnea asa usor printre alte ingrediente plus ca se face cu capac acest fel de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Troy Gladius" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti

Snitel Troy Gladius cu cartofi noi copti

Batem bine fileurile de porc, cu ciocanul, apoi le condimentam si le dam la rece 30 de minute. Le

18 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Sarlota de ciocolata

Sarlota de ciocolata

Se pune intr-o craticioara 1/2 pahar de zahar cu lapte se amesteca incontinu si se pune la topit

20 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2012

    Am facut si eu aceste snitele cu caise si au iesit delicioase ! Totusi...le-am dat si prin faine, oua si pesmet....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercat !

  • Fara foto

    Aurelian Apostol , 16 octombrie 2009

    Stiu, si mie mi-a fost greu sa explic, nu stiu cat de bine am explicat. Am facut mancarea asa cum am zis, eu am mancat felul asta in slovacia intr-un restaurant cu specific cehesc. Am facut dupa gust si mi-a iesit. E super senzational la gust. Sper sa va iasa. urari numai de bine

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      cam amestecate operatiunile,iti trebuie cam mult sa intelegi ce anume trebuie sa faci.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • ceapa tocata marunt 60g
  • snitel porc 300g
  • ciuperci 250g
  • patrunjel 40g
  • rosii 750g
  • unt
  • caise confiate 200g
  • ardei gras verde(1buc)
  • bulion

Raporteaza reteta

Retete
de Aurelian Apostol
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare

In primul rand, am cumparat antricoate de vitel de la macelarie arabeasca, nu am gasit nici macar

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Am facut si eu aceste snitele cu caise si au iesit delicioase ! Totusi...le-am dat si prin faine, oua si pesmet....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort Rafaela