autor:

Rodica_Georgescu

» » Aluaturi si Foietaje

Ștrudel de mere

Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2014

Ingrediente
foaie de plăcintă congelată, 2 mere, 1 lingură de zahăr, scorțișoară, zahăr vanilat,o lingurita de unt, un ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit. Foaia de placinta se scoate din ambalaj (a mea era 25/30 cm) si fara sa o intind avand 3 mm grosime, am impartit-o din ochi pe latime in trei parti egale, trasand usor cu muchia de la cutit fara sa patrund de tot. Partea din mijloc am lasat-o libera pentru umplutura. Pe lateral, in unghi de 45 grade, am taiat de la marginea trasata pana in margine fasii egale de un cm fiecare. Am procedat la fel si in cealalta latura. Am asezat pe mijloc umplutura.In capatul de sus am rulat putin spre interior sa nu iasa la copt umplutura si am inceput sa trec in diagonala putin fasia din dreapta, apoi cea din stanga peste ea si tot asa pana se obtine o impletitura care va acoperi merele. La capatul final, am rulat la fel spre interior si apoi am finalizat cu ultima impletitura, apasand usor. Se unge cu ou batut. Cat pregatim strudelul, se incinge cuptorul la 200 de grade. Se introduce tava tapetata cu hartie de copt si cu strudelul in cuptor intre 20-25 min. Depinde de cuptor. Cel mai bine urmarit pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

1. Merele se spala, se curata si se taie cubulete mici. Apoi le puneti intr-o tigaie adanca sau ceaun,

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Strudel Tirolez cu mere sau branza dulce

Se pregateste un aluat din faina Arpis, galbenus de ou, smantana si margarina.Dupa ce se framanta

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emiliapetrariu (Chef de cuisine):

    Am pregatit zilele trecute aceasta reteta. A iesit foarte buna. Fata de ingredientele prezentate am mai adaugat cateva boabe de stafide inmuiate in esenta de rom. Mi s-a parut o reteta usor de preparat. Din punct de vedere efect: in 5 minute nu a mai ramas nimic in tava.

  • 7 comentarii

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2014

    Ma bucur Emilia....<3

  • Lucia Lucia , 05 noiembrie 2014

    Multumesc foarte buna

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 26 mai 2014

    Emilia Petrariu...ma bucur ca ti-a placut....

    • emiliapetrariu (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

      Azi am incercat si eu reteta, dar am mai pus in plus si cateva stafide inmuiate in esenta de rom. A iesit super buna. In 5 minute nu a mai ramas nimic in tava. Ma bucur ca am gasit o retea simpla, buna si usor de facut. O recomand si altora cu placere.

    • Rodica Georgescu , 01 februarie 2014

      Multumesc....<3

    • Rodica Georgescu , 01 februarie 2014

      Multumesc foarte buna

    • Bogdan Mariana Pop , 01 februarie 2014

      foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • foaie de plăcintă congelată
  • 2 mere
  • 1 lingură de zahăr
  • scorțișoară
  • zahăr vanilat,o lingurita de unt
  • un ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Rodica_Georgescu
Pilaf cu ciuperci si langostine

Pilaf cu ciuperci si langostine

Se taie ceapa si se pune in uleiul incins, se adauga usturoiul, se lasa sa se aureasca, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând

18 voturi    23 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Ma bucur Emilia....<3

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigei de casa