autor:

Delia

» » Dulciuri diverse

Trufe

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
300 g ciocolata menaj, 1/2 pachet unt (125 g), 2 galbenusuri, 10-11 linguri nuca pisata (sau alune), 10-11 linguri zahar pudra, nuca cocos sau cacao pentru tavalit, mirodenii (vanilie, rom, coaja rasa de lamaie), putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si se amesteca continuu.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga galbenusurile, zaharul pudra, nuca pisata sau alunele (crude, nesarate, rumenite putin in cuptor pentru aroma) si mirodeniile.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa putin la rece, se ia cu lingurita si se formeaza trufele, apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau cacao.

Obs. Sarea nu trebuie sa lipseasca de la nici o prajitura (un varf de cutit sau cat ai lua intre degete).
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trufe raw

Trufe raw

Aceste trufe sunt foarte usor de facut. Aveti nevoie de un robot de bucatarie. In vasul robotului

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Fursecuri Trufe

Fursecuri Trufe

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fatih Mohammed , 22 mai 2014

    bu na arkadash

  • Fara foto

    Ghiman Cornelia , 22 mai 2014

    DELICIOASE

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata tare bine trufele tale draga Delia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciocolata menaj
  • 1/2 pachet unt (125 g)
  • 2 galbenusuri
  • 10-11 linguri nuca pisata (sau alune)
  • 10-11 linguri zahar pudra
  • nuca cocos sau cacao pentru tavalit
  • mirodenii (vanilie
  • rom
  • coaja rasa de lamaie)
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

11 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine trufele tale draga Delia!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta deosebita