autor:

Delia

» » Dulciuri diverse

Trufe

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
300 g ciocolata menaj, 1/2 pachet unt (125 g), 2 galbenusuri, 10-11 linguri nuca pisata (sau alune), 10-11 linguri zahar pudra, nuca cocos sau cacao pentru tavalit, mirodenii (vanilie, rom, coaja rasa de lamaie), putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si se amesteca continuu.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga galbenusurile, zaharul pudra, nuca pisata sau alunele (crude, nesarate, rumenite putin in cuptor pentru aroma) si mirodeniile.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa putin la rece, se ia cu lingurita si se formeaza trufele, apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau cacao.

Obs. Sarea nu trebuie sa lipseasca de la nici o prajitura (un varf de cutit sau cat ai lua intre degete).
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu trufe de ciocolata

Tort cu trufe de ciocolata

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa

50 voturi    20 comentarii
4h
Prajituri
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Fatih Mohammed , 22 mai 2014

    bu na arkadash

  • Ghiman Cornelia , 22 mai 2014

    DELICIOASE

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata tare bine trufele tale draga Delia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciocolata menaj
  • 1/2 pachet unt (125 g)
  • 2 galbenusuri
  • 10-11 linguri nuca pisata (sau alune)
  • 10-11 linguri zahar pudra
  • nuca cocos sau cacao pentru tavalit
  • mirodenii (vanilie
  • rom
  • coaja rasa de lamaie)
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine trufele tale draga Delia!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti