autor:

Delia

» » Dulciuri diverse

Trufe

Autor: Delia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
300 g ciocolata menaj, 1/2 pachet unt (125 g), 2 galbenusuri, 10-11 linguri nuca pisata (sau alune), 10-11 linguri zahar pudra, nuca cocos sau cacao pentru tavalit, mirodenii (vanilie, rom, coaja rasa de lamaie), putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si se amesteca continuu.
Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga galbenusurile, zaharul pudra, nuca pisata sau alunele (crude, nesarate, rumenite putin in cuptor pentru aroma) si mirodeniile.
Se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa putin la rece, se ia cu lingurita si se formeaza trufele, apoi se tavalesc prin nuca de cocos sau cacao.

Obs. Sarea nu trebuie sa lipseasca de la nici o prajitura (un varf de cutit sau cat ai lua intre degete).
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu trufe de ciocolata

Tort cu trufe de ciocolata

Foi: Galbenusurile se mixeaza cu 100 g zahar pana se albesc.Se adauga cacaua dizolvata in apa

50 voturi    20 comentarii
4h
Prajituri
Trufe cu ciocolata

Trufe cu ciocolata

Ciocolata rupta bucatele mici sau data pe razatoarea mare,se pune pe foc impreuna cu frisca.Se incalzeste

14 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fatih Mohammed , 22 mai 2014

    bu na arkadash

  • Fara foto

    Ghiman Cornelia , 22 mai 2014

    DELICIOASE

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata tare bine trufele tale draga Delia!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciocolata menaj
  • 1/2 pachet unt (125 g)
  • 2 galbenusuri
  • 10-11 linguri nuca pisata (sau alune)
  • 10-11 linguri zahar pudra
  • nuca cocos sau cacao pentru tavalit
  • mirodenii (vanilie
  • rom
  • coaja rasa de lamaie)
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Delia
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele aperitiv cu ciuperci

Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi

9 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si

3 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata tare bine trufele tale draga Delia!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu brinza dulce