Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata. Taiati ciocolata in bucati marunte; este recomandat sa folositi ciocolata de inalta calitate, pentru un gust mai intens al trufelor.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Trufe de Ciocolata

Ingrediente

  • - 120 ml smântână dulce;
  • - 200 g ciocolată 50% cacao;
  • - 30 g unt gras;
  • - 2 linguri rom (sau esență de rom);
  • - cacao pentru decor (eu am mai folosit și ciocolată cu lapte și ciocolată albă);

Mod de preparare

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor;

- Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați;

- Când aproape să fiarbă, se ia se pe foc și se adaugă peste ciocolată;

- Lăsați 1-2 minute, apoi amestecați compoziția până se topește ciocolata și aveți o texura fină, uniformă;

- Dați la rece pentru cel puțin 3 ore;

- Când compoziția s-a întărit, formați bile de dimensiunea dorită și ornați cu cacao sau ciocolată, după preferințe.

- Trufele se păstrează cel mai bine la rece.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura