autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » , Aperitive, Salate

Trunchi de Copac

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Caraibe


    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Caraibe


Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
1 paine feliata, 4-5 oua, 150 gr de sunca, ½ salata verde, 3 rosii, 1 ceapa, piure de fasole, 2 cutii branza Philadelpia, 150 gr de smantana mai densa, de preferat sa nu fie varsata, 10-15 masline negre, 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare), Pentru design: rucolla

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

73 voturi

Mod de preparare

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert.

Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure.

Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin si se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.



Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja (se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.



Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.



Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru, primul strat vom unge cu piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra si albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacil nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.



Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica, pe care prietena mea Siang Prat Gomez m-a invatat sa o pregatesc si voi mai reveni si cu alte mancaruri traditionale din aceasta tara.



Pofta Buna



www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de Copac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
trunchi de copac

trunchi de copac

galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa; albusurile se bat bine cu un praf

5 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Salata

Salata

Toate legumele se dau prin razatoarea mare, se pune sare, otet si mierea de albine si se amesteca. Se

4 voturi    1 comentariu
15 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Administrator Gustos.ro , 07 iulie 2010

    Am observat numarul impresionant de comentarii din aceasta pagina si consideram ca este cazul sa clarificam putin situatia. In primul rand, vrem sa ii multumim doamnei Sandulache pentru toate retetele postate, inclusiv pentru aceasta. In definitiv, este optiunea fiecaruia daca sa foloseasca sau nu coloranti alimentari si, daca cineva considera ca un anumit tip de colorant nu ar fi sanatos, il poate inlocui cu succes, folosind alternativa naturala. Sau, la fel de bine, il poate exclude din reteta. Totodata, opiniile exprimate in aceasta pagina sunt la randul lor indreptatite, fie ele pro sau contra. Atata timp cat ne abtinem de la injurii si comentarii acide, fiecare este liber sa exprime orice opinie are fata de reteta postata. Pana la urma, pe noi diversitatea ne bucura. Numai bine tuturor, Echipa Gustos.ro

  • Fara foto

    sofia bengescu , 02 iulie 2010

    Pur si simplu m-as abtine sa fac publica o reteta care contine coloranti chimici alimentari, mai ales cand rezulta asemenea culori tipatoare, neapetisante. De asemenea, desi toata lumea a invatat la scoala ca gramul se prescurteaza „g“, in cele mai multe retete apare „gr“, litrul „lt“ in loc de „l“ si asa mai departe, cred ca ar fi necesara publicarea unui regulament de redactare a retetelor unde sa fie cuprinse aceste propuneri, dar si altele venite din partea colaboratoarelor cu experienta. Ma mai deranjeaza si stilul neunitar de redactare, de exemplu cand unii folosesc verbul la indicativ prezent la persoana intai singular, altii la a doua singular, altii la persoana intai plural, ba unii pun verbul chiar la imperativ! Altii folosesc o formulare impersonala, ca de exemplu: „se taie, se curata, se framanta, se adauga etc“ Aceasta varianta din urma mi se pare cea mai potrivita in cazul nostru. Sper ca propunerile mele nu vor fi considerate absurde, neavenite sau irealizabile.

  • Fara foto

    Ludmilla , 28 iunie 2010

    Ma alatur celor care au criticat aceasta reteta. Sincer nu as putea digera o mancare ce arata atat de strident colorata. In plus nici nu este sanatoasa; este vorba de coloranti chimici cu efect daunator sanatatii, nu numai bunului gust. Nu inteleg de ce observatiile referitoare la greselile de ortografie atrag atatea cuvinte insultatoare. Multumesc celui care le-a observat si fac modificarile necesare. Este atat de greu pentru cine posteaza o reteta sa o verifice inainte de publicare?

    • Fara foto

      Liliana Pavelcu , 26 iunie 2010

      Sunt si eu de parere ca acest preparat ar merita culori mai decente, fara ca aceasta sa dauneze gustului si, cu atat mai putin, bunului-gust. Cat despre limba romana, care pe acest site lasa mult de dorit, ma alatur celor care lupta pentru un site de calitate si ma opun total diletantismului unora care scriu retetele doar de dragul de a si le vedea publicate. As propune echipei gustos.ro sa fie mai exigenta cu utilizatorii mai putin exigenti cu ei insisi si desigur ca atunci vor fi evitate si discutiile pe alte teme decat cele culinare, discutii care nu isi au locul aici.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

      Stimata echipa gustos.ro consider ca greselile de gramatica care apar pe acest site care se respecta sunt in primul rand o ofensa la adresa celorlalti utilizatori, o lipsa totala de interes a autorului si chiar neglijenta in redactarea retetelor, ca sa nu invoc necunoasterea limbii romane. Nu ma refer aici la micile greseli de ortografie, lipsa unei litere etc. , cum sunt acuzat pe nedrept. Sunt convins ca si echipa isi doreste un site de calitate si nu vad de ce, in acest scop, ea nu ar impune si utilizatorilor anumite reguli de baza privind corectitudinea retetelor. Daca am avut un ton ironic, recunosc, nu inseamna ca am fost agresiv nici macar malitios. Sper ca am fost inteles! Utilizatorul siang epateaza cu o engleza corecta dar, din pacate, total lipsita de spirit; vai si-amar de traducerile pe care se lauda ca le face, sper ca nu e vorba de beletristica. Se pare ca nu e stapan pe limba romana, altfel ar fi scris in limba site-ului. Nu m-as intovarasi cu o asemenea persoana lipsita de simtul umorului pentru ca viata e oricum prea scurta si nu e cazul sa o fac si amara pe deasupra. Si, ca sa-i demonstrez cine sunt de fapt "empty-minded people", as cita doar o maxima a lui Nicolae Iorga: "Zambetul omului e ca mirosul florilor, el nu se inalta din sufletele vestede"!

    • Fara foto

      Administrator Gustos.ro , 21 iunie 2010

      Stimate domnule Michael, Mulţumim pentru atenţionările legate de greşelile de ortografie. Considerăm că sunt foarte utile atât timp cât nu sunt maliţioase sau agresive. Dacă mai aveţi astfel de observaţii, vă rugăm să ni le adresaţi nouă şi vom corecta greşeala. Ne puteţi scrie pe adresa de e-mail support@gustos.ro. Noi apreciem foarte mult eforturile depuse de utilizatoarele Gustos.ro, pregătirea reţetelor, împărtăşirea acestora, scrierea de texte şi introducerea de imagini, iar micile derapaje ortografice pot fi cu uşurinţă corectate. Toate cele bune, Echipa Gustos.ro

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      http://www.limbalatina.ro/biblioteca/proverbe.html#R

    • Fara foto

      siang (Bucatar sef) , 19 iunie 2010

      Dear Mr. MICHAEL, It also exists another aforism which absolutely fits you... "Arrogance and Ignorance are strongly linked." Your remarks are a good example and it is a real shame that you make these "qualities" of yours public. You lack the basic and most fundamental principles of respect and good education. As the Filologist and Translator in English and Spanish I am and with my knowledge correcting style, grammar, ortography, semantics, morphology, syntaxis and sort of things necessary for the accuracy of a language, I can say I have never seen a whole book with no errors, even master pieces. Perfection is uthopia, as far as we as human beings are imperfect...However, the importance of a text relies on its content...its semantic... You wrote your remarks with no ortographic errors but their content is rather poor, vulgar and unrespectful. Your inputs are destructive other than constructive...and they belong to a very low-class level. I suggest you, Mr. Michael, to first acquire courtesy, politeness and intelligence ...then you may proceed with knowledge. You said you laughed a lot ... Another aforism says, "Laughter is abundant in the mouth of empty-minded people."

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Imi dau seama de ce "sunte-ti" in stare si va recomand sa nu mai polemizati razand "in hotote" pentru ca dauneaza "sanatati". A propos, in lumea noastra totul e relativ, chiar si cunostintele de limba romana ale unora!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Chiar asteptam sa luati la verificat toate retetele, hahaha, chiar aveti prea mult timp liber, este omeneste sa gresesti cand scrii si sa recunosti, dar la fel trebuie sa atasezi si retete nu numai sa faci glume pe seama altora, sincer nu imi face nici o placere sa intru cu dumneavoastra in polemici, respect comentariile pertinente si sfaturile dar nu va permit"mistourile" de calitate indoielnica. Ceva reteta atasati ?? sau stam sa facem analiza pe text. Este un site gastronomic, primordial este sa atasam retete, dupa putem face si comentarii rautacioasa, daca nu avem inspiratie la retete avem inspiratie la rautati, sarcasm si ironie asa ca spor la ras in continuare in hotote si atentie sa nu va inecati de prea mult ras, ca dauneaza sanatati. Este ultimul comentariu pe care il atasez si voi cauta stimate domn michael sa ignor orice comentariu din partea dumneavoastra. Invatati sa acordati mai multa stima oamenilor care intradevar concep retete si inca ceva nu cred ca sunte-ti in masura dumneavoastra sa apreciati daca o reteta este buna sau nu, tot ce puteti face este sa o pregatiti sau nu, adica sa copiati dupa alti, asa ca superioritatea dumneavoastra este relativa. Asa ca acum sper ca ati inteles si pe viitor actionati in consecinta.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Da poate aveti dreptate, nu poti multumi pe toata lumea, este o reteta ca multe altele daca va place o preparati daca nu, nu este cu suparare. Referitor la remarca "ca si alte persoane au facut acelas comentariu", sunt de acord cu dumneavoastra, numai ca tonul si expresiile folosite sunt altele, iar tonul de "facut misto" nu este prezent, este o expresie celebra "tonul face muzica" sper ca ati inteles. Cum observ sunteti foarte atent la anumite retete putem sa vedem si noi ce retete ati creat dumneavoastra pentru site-ul gustos? sau doar stam intr-un colt si facem remarci acide. In rest numai de bine.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      De ce dati vina numai pe mine? Si alti membri ai gustos.ro au remarcat ce am subliniat eu iar, daca cititi cu atentie, veti observa ca am dat ciocolata pentru culoarea maro doar ca exemplu, nu neaparat pentru aperitivul "sanat" propus de Dv. ...mai multa atentie pe viitor!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Da mult stimate domn poate aveti dreptate poate nu, in legatura cu remarcile dumneavoastra voit tendentioase le-am remarcat si nu este prima data, cand cu un ton de superioritate faceti remarci acide, ar fi bine sa observati ca trunchiul de copac maron, cum spuneti dumneavoastra se face cu ciocolata si unt dar nu se potriveste cu reteta, cititi mai bine, este un aperitiv sanat si nu ceva dulce. Sunt deschisa la comentarii dar nu la rautati, un pic mai multa atentie pe viitor.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

      Ai zice ca e albastru de Voronet sau mai degraba praf de sulfat de cupru! Culorile or fi ele alimentare dar sunt toate, fara exceptie, niste E-uri cancerigene. Exista culori naturale pentru alimente precum sofranul pt. galben, spanacul pt. verde sau sfecla rosie pt. rosu. De ce sa nu le folosim pe acestea? Sunt ele ceva mai pastelate dar cu mult mai apetisante! "Trunchiul de copac" e, de obicei, maroniu, nu verde si niciodata albastru. Maroniul se poate imita bine cu un amestec de ciocolata cu unt, de exemplu.

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Nu vreau sa par rautacioasa,dar am dreptul la o parere,nu? Sigur e delicioasa reteta,dar culorile,mai ales cea albastra pt mine nu o face apetisanta.Daca as fi servita,as avea o retinere in a consuma.Albastrul, e culoarea mea prferata,dar aici,nu.E doar o parere.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Foarte frumos ornat,are niste culori de vis.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Wooow, chiar nu am mai vazut asa ceva pna acum...arata foarte bine. Iti trebuie rabdare, nu gluma!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      aspectul e de apreciat! Gustul...am sa incerc!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Apetisanta. Felicitari pentru prezentare, dar si pentru rabdare.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Oualele sau ouale?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Eu as folosi coloranti naturali. Spanac, sfecla. Oricum arata foarte bine!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Ma indoiesc de acesti coloranti!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      I appologize, the person who wrote previous comment is Siang Prat because I cannot open an account and I had to use Nico's account. I congratulate you very strong, Nico! Love, Siang

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Foarte Foarte Frumos, draga mea!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Va multumesc tuturor si sper sa o incercati este deosebita. Cu drag, Nico

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E foarte frumos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E foarte frumos!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Ce bine arată! Poate s-or găsi şi pe-aici!

    • Fara foto

      fabich n (Maestru bucatar) , 14 iunie 2009

      Arata asa de bine...cu siguranta m-ai convins sa incerc si eu.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Foarte colorat acest trunchi de copac. E aspectos, si ti-a iesit bine. Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Am mai citit reteta si-am aflat raspunsul:painea e feliate. Scuze!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Foarte interesanta reteta.Nu stiu daca am inteles bine cum se pune painea(felii normale sau felii pe lungime?), dar o adaptez.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata superb si cred ca este un tort delicios,felicitari nota 10 pentru claritate,felul in care l-ati ornat si pentru ornament aveti inca un 10 si inca un 10 pentru complexitatea lui.Felicitari este superb.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Prietena mea i-a cumparat din Costa Rica, dar cred ca se gasesc si la noi. Multumesc pentru comentariu. Cu drag, Nico

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Delicioasa reteta,tu unde gasesti coloranti?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

73 voturi

Ingrediente

  • 1 paine feliata
  • 4-5 oua
  • 150 gr de sunca
  • ½ salata verde
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • piure de fasole
  • 2 cutii branza Philadelpia
  • 150 gr de smantana mai densa
  • de preferat sa nu fie varsata
  • 10-15 masline negre
  • 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare)
  • Pentru design: rucolla

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

Administrator Gustos.ro

Am observat numarul impresionant de comentarii din aceasta pagina si consideram ca este cazul sa clarificam putin situatia. In primul rand, vrem sa ii multumim doamnei Sandulache pentru toate retetele postate, inclusiv pentru aceasta. In definitiv, este optiunea fiecaruia daca sa foloseasca sau nu coloranti alimentari si, daca cineva considera ca un anumit tip de colorant nu ar fi sanatos, il poate inlocui cu succes, folosind alternativa naturala. Sau, la fel de bine, il poate exclude din reteta. Totodata, opiniile exprimate in aceasta pagina sunt la randul lor indreptatite, fie ele pro sau contra. Atata timp cat ne abtinem de la injurii si comentarii acide, fiecare este liber sa exprime orice opinie are fata de reteta postata. Pana la urma, pe noi diversitatea ne bucura. Numai bine tuturor, Echipa Gustos.ro

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu paste, piept de pui si porumb Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită. Se

5 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de castraveti cu iaurt Salata de castraveti cu iaurt

E posibil ca multi sa nu cunoasca acesta salata delicioasa, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Se poate servi

2 voturi    0 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata cu caracatita