autor:

Greta_Rachita

» » Mancaruri cu peste

Turban de biban de mare

Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Greta_Rachita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Ingrediente
- 2 bibani de mare, , - 1 morcov, , - 1 dovlecel mic verde (zuchina), , - 200 g de mazare, , - ulei de masline extravirgin, , - 2 foi de dafin, , - 1 lamaie, , - vin alb, , - sare, , - piper, , - cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate am curat pestele de solzi . L-am filetat (i-am taiat capul, l-am deschis in doua, i-am eliminat organele si oasele cu o penseta pentru curatat peste; am pastrat pielea pentru ca ma ajuta in acest caz sa nu mi se usuce carnea). Am obtinut asadar din fiecare peste cate 2 fileuri.

Am amestecat 3-4 linguri de ulei cu putin vin alb, suc de lamaie, cimbru, foile de dafin, sare, piper si am uns pestele cu aceasta emulsie pe ambele parti.

Am curatat morcovul si l-am taiat julien. Am taiat si zuchina julien, dar doar partea externa a acesteia.

Am rulat fiecare bucata de peste in jurul a 3 bucati de zuchina si 3 de morcov si le-am fixat cu cate o scobitoare.

Am dat la cuptor pentru circa 15 minute la 150 de grade. Daca aveti cuptor care functioneaza si pe abur va sfatuiesc sa dati acest preparat la cuptor cu abur pentru circa 8 minute 150 grade, putere abur 100.

Am servit turbanul de peste pe o crema de mazare pe care am facut-o foarte simplu fierband mazarea si fruland-o impreuna cu putina smantana dulce si putina sare. Puteti face crema si din brocoli sau din bob.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turban de biban de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hering la cuptor cu salata

Hering la cuptor cu salata

Dupa ce se curata si se spala heringii, sunt lasati la scurs circa 15 minute. Se unge cu ulei (eu

14 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu orez, fasole rosie si porumb

Creveti cu orez, fasole rosie si porumb

Se decojesc creveti si se dau intr-un clocot se scoate partea tare din spatele crevetilor mari Orezul

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 bibani de mare
  • - 1 morcov
  • - 1 dovlecel mic verde (zuchina)
  • - 200 g de mazare
  • - ulei de masline extravirgin
  • - 2 foi de dafin
  • - 1 lamaie
  • - vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Greta_Rachita
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Pisam bine biscuitii ajuntandu-ne cu un robot de bucatarie. Adaugam untul si continuam sa mestecam.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume