Turban de biban de mare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Turban de biban de mare

Ingrediente

  • - 2 bibani de mare
  • - 1 morcov
  • - 1 dovlecel mic verde (zuchina)
  • - 200 g de mazare
  • - ulei de masline extravirgin
  • - 2 foi de dafin
  • - 1 lamaie
  • - vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - cimbru

Mod de preparare

Inainte de toate am curat pestele de solzi . L-am filetat (i-am taiat capul, l-am deschis in doua, i-am eliminat organele si oasele cu o penseta pentru curatat peste; am pastrat pielea pentru ca ma ajuta in acest caz sa nu mi se usuce carnea). Am obtinut asadar din fiecare peste cate 2 fileuri.

Am amestecat 3-4 linguri de ulei cu putin vin alb, suc de lamaie, cimbru, foile de dafin, sare, piper si am uns pestele cu aceasta emulsie pe ambele parti.

Am curatat morcovul si l-am taiat julien. Am taiat si zuchina julien, dar doar partea externa a acesteia.

Am rulat fiecare bucata de peste in jurul a 3 bucati de zuchina si 3 de morcov si le-am fixat cu cate o scobitoare.

Am dat la cuptor pentru circa 15 minute la 150 de grade. Daca aveti cuptor care functioneaza si pe abur va sfatuiesc sa dati acest preparat la cuptor cu abur pentru circa 8 minute 150 grade, putere abur 100.

Am servit turbanul de peste pe o crema de mazare pe care am facut-o foarte simplu fierband mazarea si fruland-o impreuna cu putina smantana dulce si putina sare. Puteti face crema si din brocoli sau din bob.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise