Inainte de toate am curat pestele de solzi . L-am filetat (i-am taiat capul, l-am deschis in doua, i-am eliminat organele si oasele cu o penseta pentru curatat peste; am pastrat pielea pentru ca ma ajuta in acest caz sa nu mi se usuce carnea). Am obtinut asadar din fiecare peste cate 2 fileuri.
Am amestecat 3-4 linguri de ulei cu putin vin alb, suc de lamaie, cimbru, foile de dafin, sare, piper si am uns pestele cu aceasta emulsie pe ambele parti.
Am curatat morcovul si l-am taiat julien. Am taiat si zuchina julien, dar doar partea externa a acesteia.
Am rulat fiecare bucata de peste in jurul a 3 bucati de zuchina si 3 de morcov si le-am fixat cu cate o scobitoare.
Am dat la cuptor pentru circa 15 minute la 150 de grade. Daca aveti cuptor care functioneaza si pe abur va sfatuiesc sa dati acest preparat la cuptor cu abur pentru circa 8 minute 150 grade, putere abur 100.
Am servit turbanul de peste pe o crema de mazare pe care am facut-o foarte simplu fierband mazarea si fruland-o impreuna cu putina smantana dulce si putina sare. Puteti face crema si din brocoli sau din bob.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii