Inainte de toate am curat pestele de solzi . L-am filetat (i-am taiat capul, l-am deschis in doua, i-am eliminat organele si oasele cu o penseta pentru curatat peste; am pastrat pielea pentru ca ma ajuta in acest caz sa nu mi se usuce carnea). Am obtinut asadar din fiecare peste cate 2 fileuri.
Am amestecat 3-4 linguri de ulei cu putin vin alb, suc de lamaie, cimbru, foile de dafin, sare, piper si am uns pestele cu aceasta emulsie pe ambele parti.
Am curatat morcovul si l-am taiat julien. Am taiat si zuchina julien, dar doar partea externa a acesteia.
Am rulat fiecare bucata de peste in jurul a 3 bucati de zuchina si 3 de morcov si le-am fixat cu cate o scobitoare.
Am dat la cuptor pentru circa 15 minute la 150 de grade. Daca aveti cuptor care functioneaza si pe abur va sfatuiesc sa dati acest preparat la cuptor cu abur pentru circa 8 minute 150 grade, putere abur 100.
Am servit turbanul de peste pe o crema de mazare pe care am facut-o foarte simplu fierband mazarea si fruland-o impreuna cu putina smantana dulce si putina sare. Puteti face crema si din brocoli sau din bob.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii