TURNULET DIN MUSCHI DE PORC

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de porc - 2.000 kg
  • - ulei de masline - 0.150
  • - sare - 0.010
  • - cimbru - 0.0001
  • - dovlecei - 0.200
  • - vinete - 0.200
  • - ciuperci champignon - 0.150
  • - sos soia - 0.100
  • - cartofi - 1.000
  • - bacon ( kaizer ) - 0.300
  • - legume congelate(morcovi, conopida,broccoli)-1.000
  • - oregano - 0.0001
  • - vin alb sec - 0.050
  • - sos smantana cu lamaie - 0.350

Mod de preparare

Muschiul de porc se portioneaza ( cate 2 transe la o portie ), se marineaza cu ulei de masline, sare si cimbru, se gateste pe gratar pe o parte si pe alta.

Vinetele si dovleceii se taie in felii mai grosute, se stropesc cu ulei de masline si sare si se fac pe gratar pe o parte si pe alta.

Ciupercile se marineaza cu sos de soia si sare

( HMMM....CE GUSTOASE SUNT !!!!) si se fac pe gratar.

Din cartofi se executa cocoti ( butoiase ), care se fierb de consistenta cartofilor natur, dupa care se racesc, se infasoara pe ei transe subtiri de bacon, se pun pe un bat de frigaruie si se prajesc in tigaie in ulei de masline.

Legumele congelate se gatesc pe aburi in cuptor( sau se fierb intr-un vas cu apa si sare ), de consistenta \" al dente \" ( putin crocante ), dupa care se aromeaza cu vin alb, oregano ,sare si ulei de masline.

Sosul se face astfel : se incalzeste intr-un vas smantana lichida , se adauga suc de lamaie , cimbru, vin alb si sare. Se lasa sa fiarba LA FOC MIC , pana ce se omogenizeaza.

Preparatul se prezinta astfel : se asambleaza sub forma de turnulet transele de carne impreuna cu feliile de dovlecei si vinete, iar in varf se pune o ciuperca. Langa turnulet se aranjeaza frigaruia de cartofi cu bacon si legumele fierte.

Sosul se toarna peste turnuletul de carne. Se poate decora cu firisoare de rozmarin proaspat.

Acesta este un preparat pentru persoanele mai gurmande, mergand foarte bine si la niste ocazii speciale, atunci cand doriti ca oaspetii dvs. sa cada pe spate !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise