autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

TURNULET DIN MUSCHI DE PORC

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - muschi de porc - 2.000 kg, - ulei de masline - 0.150, - sare - 0.010, - cimbru - 0.0001, - dovlecei - 0.200, - vinete - 0.200, - ciuperci champignon - 0.150, - sos soia - 0.100, - cartofi - 1.000, - bacon ( kaizer ) - 0.300, - legume congelate(morcovi, conopida,, - oregano - 0.0001, - vin alb sec - 0.050, - sos smantana cu lamaie - 0.350

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Muschiul de porc se portioneaza ( cate 2 transe la o portie ), se marineaza cu ulei de masline, sare si cimbru, se gateste pe gratar pe o parte si pe alta.
Vinetele si dovleceii se taie in felii mai grosute, se stropesc cu ulei de masline si sare si se fac pe gratar pe o parte si pe alta.
Ciupercile se marineaza cu sos de soia si sare
( HMMM....CE GUSTOASE SUNT !!!!) si se fac pe gratar.
Din cartofi se executa cocoti ( butoiase ), care se fierb de consistenta cartofilor natur, dupa care se racesc, se infasoara pe ei transe subtiri de bacon, se pun pe un bat de frigaruie si se prajesc in tigaie in ulei de masline.
Legumele congelate se gatesc pe aburi in cuptor( sau se fierb intr-un vas cu apa si sare ), de consistenta \" al dente \" ( putin crocante ), dupa care se aromeaza cu vin alb, oregano ,sare si ulei de masline.
Sosul se face astfel : se incalzeste intr-un vas smantana lichida , se adauga suc de lamaie , cimbru, vin alb si sare. Se lasa sa fiarba LA FOC MIC , pana ce se omogenizeaza.
Preparatul se prezinta astfel : se asambleaza sub forma de turnulet transele de carne impreuna cu feliile de dovlecei si vinete, iar in varf se pune o ciuperca. Langa turnulet se aranjeaza frigaruia de cartofi cu bacon si legumele fierte.
Sosul se toarna peste turnuletul de carne. Se poate decora cu firisoare de rozmarin proaspat.
Acesta este un preparat pentru persoanele mai gurmande, mergand foarte bine si la niste ocazii speciale, atunci cand doriti ca oaspetii dvs. sa cada pe spate !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "TURNULET DIN MUSCHI DE PORC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet Santana

Cotlet Santana

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute

6 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Fripturi
pulpe de pui la cuptor

pulpe de pui la cuptor

Se parlesc pulpele. Se spala bine, se oparesc si apoi se pun la fiert in cuptor, cu ulei, apa, sare,

6 voturi    5 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - muschi de porc - 2.000 kg
  • - ulei de masline - 0.150
  • - sare - 0.010
  • - cimbru - 0.0001
  • - dovlecei - 0.200
  • - vinete - 0.200
  • - ciuperci champignon - 0.150
  • - sos soia - 0.100
  • - cartofi - 1.000
  • - bacon ( kaizer ) - 0.300
  • - legume congelate(morcovi
  • conopida,
  • - oregano - 0.0001
  • - vin alb sec - 0.050
  • - sos smantana cu lamaie - 0.350

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură de vită cu cartofi la cuptor