Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - muschi de porc - 2.000 kg, - ulei de masline - 0.150, - sare - 0.010, - cimbru - 0.0001, - dovlecei - 0.200, - vinete - 0.200, - ciuperci champignon - 0.150, - sos soia - 0.100, - cartofi - 1.000, - bacon ( kaizer ) - 0.300, - legume congelate(morcovi, conopida,broccoli)-1.000, - oregano - 0.0001, - vin alb sec - 0.050, - sos smantana cu lamaie - 0.350
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
1 vot
Mod de preparare
Vinetele si dovleceii se taie in felii mai grosute, se stropesc cu ulei de masline si sare si se fac pe gratar pe o parte si pe alta.
Ciupercile se marineaza cu sos de soia si sare
( HMMM....CE GUSTOASE SUNT !!!!) si se fac pe gratar.
Din cartofi se executa cocoti ( butoiase ), care se fierb de consistenta cartofilor natur, dupa care se racesc, se infasoara pe ei transe subtiri de bacon, se pun pe un bat de frigaruie si se prajesc in tigaie in ulei de masline.
Legumele congelate se gatesc pe aburi in cuptor( sau se fierb intr-un vas cu apa si sare ), de consistenta \" al dente \" ( putin crocante ), dupa care se aromeaza cu vin alb, oregano ,sare si ulei de masline.
Sosul se face astfel : se incalzeste intr-un vas smantana lichida , se adauga suc de lamaie , cimbru, vin alb si sare. Se lasa sa fiarba LA FOC MIC , pana ce se omogenizeaza.
Preparatul se prezinta astfel : se asambleaza sub forma de turnulet transele de carne impreuna cu feliile de dovlecei si vinete, iar in varf se pune o ciuperca. Langa turnulet se aranjeaza frigaruia de cartofi cu bacon si legumele fierte.
Sosul se toarna peste turnuletul de carne. Se poate decora cu firisoare de rozmarin proaspat.
Acesta este un preparat pentru persoanele mai gurmande, mergand foarte bine si la niste ocazii speciale, atunci cand doriti ca oaspetii dvs. sa cada pe spate !!!