Reteta postata pe: 05 iulie 2009
Ingrediente
300 gr. zahar, 900 gr. faina, 250 gr. margarina, 2 oua, 1/2 lingurita de bicarbonat, vanelie, dulceata de caise
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura camerei) si se amesteca bine cu mana astfel incat sa nu fie boturi. Apoi adaugam 2 oua si iarasi amestecam bine.
Nu se foloseste nici apa, nici lapte. Se amesteca totul bine, apoi se imparte aluatul in 2 parti egale.
Prima jumatate se pune in forma bucatica cu bucatica (se aseaza bucatelele una linga alta astfel incat sa nu fie gauri intre ele). Deasupra ungem cu dulceata de caise si punem cealalta jumatate de aluat (iarasi bucatica cu bucatica).
In rola se lasa pentru aproximativ 30-40 minute. Eu folosesc testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu dulceata de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009
Interesant
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Cred că e foarte gustoasă! Cu gustul turtelor bunicii.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
Foarte bun!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009
Ce bine arata,o sa incerc reteta ta cat mai curand...