autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Turta cu dulceata de caise

Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lybrary19 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
300 gr. zahar, 900 gr. faina, 250 gr. margarina, 2 oua, 1/2 lingurita de bicarbonat, vanelie, dulceata de caise

Dificultate: Medie Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu bicarbonatul si zaharul, apoi se adauga margarina (margarina sa fie de temperatura camerei) si se amesteca bine cu mana astfel incat sa nu fie boturi. Apoi adaugam 2 oua si iarasi amestecam bine.

Nu se foloseste nici apa, nici lapte. Se amesteca totul bine, apoi se imparte aluatul in 2 parti egale.

Prima jumatate se pune in forma bucatica cu bucatica (se aseaza bucatelele una linga alta astfel incat sa nu fie gauri intre ele). Deasupra ungem cu dulceata de caise si punem cealalta jumatate de aluat (iarasi bucatica cu bucatica).

In rola se lasa pentru aproximativ 30-40 minute. Eu folosesc testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

36 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu brinza

Strudel cu brinza

Se face umplutera amestecind brinza cu zahar si oua,se pun si stafidele direct pe foaia de aluat,apoi

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    Interesantă reţeta!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    Apetisanta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Interesant

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Cred că e foarte gustoasă! Cu gustul turtelor bunicii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Foarte bun!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Ce bine arata,o sa incerc reteta ta cat mai curand...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 gr. zahar
  • 900 gr. faina
  • 250 gr. margarina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • vanelie
  • dulceata de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Lybrary19
Turta Falit

Turta Falit

Se amesteca toate ingredientele si se baga in rola pentru 40-45 min.

4 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de post
Torta de post

Torta de post

Turtele: Amestecam toatem ingredientele, stingem bicarbonatul de sodiu cu otet. Punem faina ca sa

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Interesantă reţeta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine fara framantare