autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Turta dulce

Autor: moise florentina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moise florentina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2009

Ingrediente
450 gr faina, 250 gr zahar, 1 pahar si jumatate apa, 1 lingurita esenta de rom, 1 cescuta ulei, 1 lingurita bicarbonat, un varf lingurita de scortisoara, 1 pahar nuci macinate, 1 lingurita coaja de portocala, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Caramelizam 150 gr zahar intr-o craticioara, stingem cu apa, lasam sa fiarba si adaugam restul de zahar.

dupa ce s-a topit zaharul stingi focul si lasam la racit.

Intr-un castron punem faina, dupa ce siropul s-a racit, punem restul ingrendientelor.

Amestecam totul bine pana se omogenizeaza, punem totul intr-o tava tapetata si dam la copt circa 20 de minute

Dupa ce am scos din cuptor le-am dat forma de inimioara si le-am pudrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turta dulce

Turta dulce

Incepem cu siropul de zahar care necesita racire inainte de a fi folosit. Punem un vas pe foc, cu

3 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Turta dulce

Turta dulce

In copilarie, iubeam turta dulce, asa ca am cautat mereu secretul care ii da gustul specific. Am

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 1 pahar si jumatate apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un varf lingurita de scortisoara
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite cu dovleac