Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
100 gr. zahar, 250 gr. miere de albine, 3 oua, 100 gr. ulei, 150 gr. nuci, 100 gr. rahat, 350 gr. faina, 1 paharel cu rom, coaja de lamiie, scortisoara, 1 virf cutit bicarbonat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
Mod de preparare
Mierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul, mirodeniile, albusurile batute spuma cu o lingura de zahar, faina si la urma nucile taiate. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie unsa bine, iar deasupra se aseaza rahatul taiat si dat prin faina, presindu-l putin sa intre in turta. Se coace la foc domol, 35-40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu rahat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Preparare:
Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o
23 voturi
6 comentarii
1h
Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca.
Faina folosita
122 voturi
52 comentarii
3h
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate