Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
50 gr. miere, 1 kg. faina, 400 gr. zahar tos, 2 oua, 3 linguri apa, 1 lingura mai mica (toate impreuna) de scortisoara, anason, cuisoare, 200 gr. nuci pisate, 100 gr. fructe glasate, 15 gr. bicarbonat de amoniu, glazura
Dificultate: Ridicata | Timp: 25h 40 min
Mod de preparare
Se fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se amesteca bine compozitia si se lasa sa stea 24 de ore. Dupa aceasta perioada, se adauga apoi ouale, nucile pisate, fructele glasate si bicarbonatul de amoniu. Pe o planseta presarata cu faina se framinta pina la densitatea aluatului de cozonac. Pe bucati, se intinde o foaie de 4 mm grosime, din care se taie diferite forme, care se coc pe o tava putin unsa, la foc iute, in cuptorul bine incins, pina ce capata culoarea galben-deschis. Dupa ce se racesc, se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in cuptorul cald.
Se servesc impreuna cu vin