autor:

cristina

» » Aluaturi si Foietaje

Turte (ca la mama acasa)

Autor: cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
1 kg faina, 1 varf cutit sare, 2linguri zahar, drojdie cat o nuca, 1 cana jumate cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un lighenus, deasupra drojdia, sarea, zaharul si se adauga apa putin calduta peste ele. Se ia la framantat pana dispar toate cocoloasele. La sfarsit se strange coca cu putin ulei. Lasati sa creasca bine cam 40 min. Faceti turtite de dimensiunea unei farfurii mici si le coaceti in tuci pe fiecare in parte si pe o parte si pe alta. Tine in loc de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte (ca la mama acasa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tocanita de vitel ca la mama acasa

Tocanita de vitel ca la mama acasa

Si sa trecem la treaba: Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un

39 voturi    5 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    O bunatate...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Bune, bune foc!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Sunt tare delicioase...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      N-am comentat-o pâa acum? De când vreau să le fac şi nu ajung.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Cristina..pacat ca nu ai fost ieri pe Forum !!! Despre turte era vorba . Cum se fac si cum se mananca ele la olteni.... Trebuia sa le arati si lor...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Chiar imi plac turtitele tale...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Sunt frumoase turtele.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Acele turte de care ti-am scris sunt folosite in loc de paine si contin faina sare, drojdie si ou care ii da aspectul. Aspectul mai este dat si de un "model" facut cu furculita. Nu sunt facute de romani (o comunitate destul de numeroasa care locuieste de multi ani in romania). Bulgari. Niciodata nu ma stradui sa o "prestez" pentru ca nu consum.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 varf cutit sare
  • 2linguri zahar
  • drojdie cat o nuca
  • 1 cana jumate cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de cristina
Pui fraged la cuptor

Pui fraged la cuptor

Amestecati zema de lamaie uleiul scortisoara boiaua cateii de usturoi pisati, cu pasta de tomate.Sarati

11 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Prajitura cu nes

Prajitura cu nes

Blatul: se bat albusurile cu zaharul spuma tare,se adauga galbenusurile ,faina mestecand cu o lingura

23 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Se fac mici buzunare in pulpa in care se introduc mici rondele de usturoi. Se pune in tava, se adauga

14 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti