autor:

alexandra elena

» » Dulciuri diverse

Turte "Scutecele Domnului"

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2008

Ingrediente
Doua pachete foi de placinte, nuci, 1 pahar de apa, zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara un sirop legat din apa si zahar.
Se aseaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presarate cu nuci macinate.Se prezeaza si se acopera cu folie de plastic pentru a se mentine umiditatea.
Se servesc in zilele de Craiun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte "Scutecele Domnului"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte (Scutecele Domnului)

Turte (Scutecele Domnului)

Pentru foi, se amesteca ingredientele, pana se obtine un aluat omogen, elastic. Se imparte in bucati

10 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri cu dovleac si nuca

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Mereuta , 26 decembrie 2013

    Buneee!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Cred ca este foarte bun,se aseamana cu baclavaoa.Ii lipseste dor scortisoara.Ce prajitura mai ai in poza?ca arata bine.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Arata grozav, iar denumirea imi place f mult.Un desert rapid si cred ca si gustos.

    • Fara foto

      andreea , 08 ianuarie 2009

      Minunate "scutecele" si aspectuoase! Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Doua pachete foi de placinte
  • nuci
  • 1 pahar de apa
  • zahar

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Pulpele de pui se curata, se spala si se portioneaza. Se pun la fiert intr-o oala cu apa.Se curata

52 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte bun,se aseamana cu baclavaoa.Ii lipseste dor scortisoara.Ce prajitura mai ai in poza?ca arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tarta cu banane caramelizate