autor:

katy

» » Aluaturi si Foietaje

TURTE

Autor: katy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2009

Ingrediente
1kg faina, 50g drojdie, sare, apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini.Se lasa la crescut aprox.30 min. intr-un loc cald. Aluatul se imparte in 4 parti,se formeaza turta si se coace in tigaie la aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "TURTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte muntenesti

Turte muntenesti

Cernem faina, facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam drojdia diluata in cateva linguri de apa

6 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

16 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O bunatate.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    nu este necesar ulei pentru coacere,le poti coace pe o tabla pe aragaz,ies foarte bune,imi aduc aminte de cand eram copil,la tara,erau o bunatate.felicitari katy.

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    MARIANA eu cred ca nu e nevoie de ulei pentru coacere. Aceste turte (care arata super bine) le folosesti pe post de paine?

    • Fara foto

      MARIANA (Bucatar sef) , 12 martie 2009

      Arata bine si cred ca sunt si nemaipomenite, dar am o intrebare, in tigaie se pune ulei sau faina ceva in momentul coacerii?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • sare
  • apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de katy
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise