autor:

katy

» » Aluaturi si Foietaje

TURTE

Autor: katy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: katy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2009

Ingrediente
1kg faina, 50g drojdie, sare, apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini.Se lasa la crescut aprox.30 min. intr-un loc cald. Aluatul se imparte in 4 parti,se formeaza turta si se coace in tigaie la aragaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "TURTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

15 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Turte ca in Moldova

Turte ca in Moldova

Aceastã reţetă am învăţat-o de la bunica, în nordul Moldovei. Este o reţetă simplă şi

4 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O bunatate.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

    nu este necesar ulei pentru coacere,le poti coace pe o tabla pe aragaz,ies foarte bune,imi aduc aminte de cand eram copil,la tara,erau o bunatate.felicitari katy.

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

    MARIANA eu cred ca nu e nevoie de ulei pentru coacere. Aceste turte (care arata super bine) le folosesti pe post de paine?

    • Fara foto

      MARIANA (Bucatar sef) , 12 martie 2009

      Arata bine si cred ca sunt si nemaipomenite, dar am o intrebare, in tigaie se pune ulei sau faina ceva in momentul coacerii?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • sare
  • apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de katy
COVRIGI CU MAC

COVRIGI CU MAC

Se amesteca faina impreuna cu drojdia,apoi se toarna laptele caldut,se adauga praful de sare,uleiul

10 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
PIFTIE

PIFTIE

Piciorusele se taie,dupa cum doriti(2-4),se pune la fiert in apa cat sa le acopere 2-3 degete.

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

MUSACA DE CARNE CU CARTOFI SI ROSII

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei,se adauga carnea,sarea,piperul,bulionul si se fierb pana scade

57 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Saratele