Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se unge cu unt tava de la aragaz si se tapeteaza cu hartie pentru copt, unsa si ea.
Se pun intr-un castron mare cele 2 fainuri si se adauga untul rupt bucatele, frecand amestecul intre palme, pana ce se obtine un aluat faramicios. Se incorporeaza zaharul, se face o gropita la mijloc, se toarna oul batut si laptele si se framanta un aluat moale.
Se imparte aluatul in 8 bucati egale si se formeaza turtite, cu palmele infainate. In mijlocul fiecarei turtite se face o gaura, in care se pune putin gem, peste care se aduna, din nou, aluatul.
Se aseaza turtitele pe tava, cu lipitura in jos, si se coc 20 de minute - la mijlocul cuptorului - pana ce se intaresc, se rumenesc si incep sa se crape.
Se lasa 15 minute sa se raceasca pe tava, dupa care se scot pe un gratar, se presara cu zahar si se lasa sa se raceasca de tot.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii