autor:

Ramona

» » Aluaturi si Foietaje

Turtite cu unt, brinza si rozmarin

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iulie 2009

Ingrediente
300 gr faina, un praf de copt, 125 gr unt, 100 ml apa, 100 gr brinza taraneasca de oaie, un ou, rozmarin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din faina si unt, care se amesteca bine cu mina. Se adauga brinza si apa putin cite putin pina se obtine o coca potrivit de tare, nu tare. Se pune si rozmarinul in coca si se mai amesteca.
Se pune coca la frigider 25 min, apoi se intinde o foaie de un deget grosime, care se taie cu paharul sau diferite forme. Pe deasupra se unge cu galbenus batut, si se mai presara brinza si rozmarin.
Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se mai pot praji in foarte putin ulei incins, dar atunci nu se mai ung cu ou, si nu se mai presara brinza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu unt, brinza si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri de casa

Fursecuri de casa

Se framanta un aluat din toate ingredientele enumerate si se da la rece pentru o jumatate de ora.

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Cred ca sunt un deliciu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Buneeee!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • un praf de copt
  • 125 gr unt
  • 100 ml apa
  • 100 gr brinza taraneasca de oaie
  • un ou
  • rozmarin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca sunt un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Croissante cu crenvursti