autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tuslama

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
# ~500 g burta fiarta, # o capatana de usturoi, # 20 ml ulei, # un galbenus de ou, # 2 lingurite de smantana, # 2 lingurite de faina, # 2 foi de dafin, # zeama de la o jumatate de lamaie, # 1 peperoni, # sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 20 min

75 voturi

Mod de preparare

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge sa scoti o bucata de jumate de kil de burta fiarta si o sa vezi ce bunatate o sa iasa. O chintesenta de gusturi si miroazne.
Cand facea bunica mea ciorba de burta, urma tuslamaua si friptura de burta. Zicea bunicu’-meu: Mai Aneto, mai lipsea sa imi faci prajitura si compot din burta asta, ca sa fie tacamul complet. Se face foarte repede, pentru ca folosim o bucata de burta gata fiarta.
Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la calit in ulei.
Dupa cateva minute, cand incepe sa se simta aroma de usturoi, adaugati burta si amestecati cateva minute cu o lingura de lemn, pana se prajeste putin. Amestecati intr-un bol faina cu smantana si galbenusul, apoi adaugati-le peste burta, impreuna cu 2-3 polonice de zeama in care a fiert burta cu zarzavaturile. Lasati sa mai fiarba cateva minute, avand grija sa amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda. Adaugati foile de dafin, zeama de lamaie, sare, piper si cimbru, cat doriti, dupa gust. Mai adaugati si usturoiul ramas, bine zdrobit, dupa ce ati luat mancarea de pe foc.
Adaugati cateva feliute de peperoni sau ardei iute, cand o serviti. Mie imi place cu mamaliguta, dar merge si cu paine. Te lingi pe degete de numa-numa. Pofta buna. Promit si reteta de friptura de burta, la urmatoarea ciorba.
Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge s
Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Varza noua cu afumatura in vas roman

Varza noua cu afumatura in vas roman

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine

14 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Perisoare in sos de ceapa si bulion

Perisoare in sos de ceapa si bulion

*Pinea se pune la inmuiat in lapte cu 5 minute ininte de a incepe cu perisoarele. *Se amesteca

24 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 02 mai 2014

    Se spune miresme nu "miroasme", sholdoveanco...reteta e pe lamga subiect. CINE TE-A INVATAT CA LA BURTA SE PUNE LAMAIE SI CIMBRU? CEL MULT, SAU INDICAT E SA PUI PIPER SI DAFIN! Dar la tine merge orice fiertura calita in unt, ca la Moldova, e bun ce-o fi, matzul sa fie plin. CITESTE RETETA ORIGINAA! CU SIGURANTA IESE ADEVARATA TUSLAMA, chiar daca bunicu-tau m-ar contrazice de acolo de unde e....

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

    un adevarat deliciu!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Ce bunatate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Cred ca este un deliciu ce merita pregatit.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Waw ! ce bunatate ai gatit tu, aici... trebue neaparat sa incerc reteta, tare mult imi place. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

75 voturi

Ingrediente

  • # ~500 g burta fiarta
  • # o capatana de usturoi
  • # 20 ml ulei
  • # un galbenus de ou
  • # 2 lingurite de smantana
  • # 2 lingurite de faina
  • # 2 foi de dafin
  • # zeama de la o jumatate de lamaie
  • # 1 peperoni
  • # sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

79 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi
Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Marian (Chef de cuisine)

un adevarat deliciu!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Tochitura moldoveneasca Tochitura moldoveneasca

Carnea si slaninuta le-am taiat bucatele si le-am pus la prajit intr-un ceaun de tuci. Am calit-o putin pe ambele parti pana s-a inalbit

2 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne
Mancare cu pipote de pui Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne