autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Tuslama

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2011

Ingrediente
# ~500 g burta fiarta, # o capatana de usturoi, # 20 ml ulei, # un galbenus de ou, # 2 lingurite de smantana, # 2 lingurite de faina, # 2 foi de dafin, # zeama de la o jumatate de lamaie, # 1 peperoni, # sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 20 min

75 voturi

Mod de preparare

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile si vei face si o tuslama nemaipomenita. Asa. Ajunge sa scoti o bucata de jumate de kil de burta fiarta si o sa vezi ce bunatate o sa iasa. O chintesenta de gusturi si miroazne.
Cand facea bunica mea ciorba de burta, urma tuslamaua si friptura de burta. Zicea bunicu’-meu: Mai Aneto, mai lipsea sa imi faci prajitura si compot din burta asta, ca sa fie tacamul complet. Se face foarte repede, pentru ca folosim o bucata de burta gata fiarta.
Dupa ce a fiert burta pentru ciorba, scoateti o bucata mai marisoara, lasati-o sa se racoreasca putin si taiati-o bucati ceva mai mari. Curatati usturoiul si taiati jumatate din el feliute subtiri pe care le puneti la calit in ulei.
Dupa cateva minute, cand incepe sa se simta aroma de usturoi, adaugati burta si amestecati cateva minute cu o lingura de lemn, pana se prajeste putin. Amestecati intr-un bol faina cu smantana si galbenusul, apoi adaugati-le peste burta, impreuna cu 2-3 polonice de zeama in care a fiert burta cu zarzavaturile. Lasati sa mai fiarba cateva minute, avand grija sa amestecati din cand in cand ca sa nu se prinda. Adaugati foile de dafin, zeama de lamaie, sare, piper si cimbru, cat doriti, dupa gust. Mai adaugati si usturoiul ramas, bine zdrobit, dupa ce ati luat mancarea de pe foc.
Adaugati cateva feliute de peperoni sau ardei iute, cand o serviti. Mie imi place cu mamaliguta, dar merge si cu paine. Te lingi pe degete de numa-numa. Pofta buna. Promit si reteta de friptura de burta, la urmatoarea ciorba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu smantana

Pui cu smantana

Carnea de pui spalata si portionata o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Indepartam spuma

46 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Sarmale din carne de porc si varza acra

Sarmale din carne de porc si varza acra

Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez,

23 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ionel toma , 07 octombrie 2017

    tuslama

  • Fara foto

    , 02 mai 2014

    Se spune miresme nu "miroasme", sholdoveanco...reteta e pe lamga subiect. CINE TE-A INVATAT CA LA BURTA SE PUNE LAMAIE SI CIMBRU? CEL MULT, SAU INDICAT E SA PUI PIPER SI DAFIN! Dar la tine merge orice fiertura calita in unt, ca la Moldova, e bun ce-o fi, matzul sa fie plin. CITESTE RETETA ORIGINAA! CU SIGURANTA IESE ADEVARATA TUSLAMA, chiar daca bunicu-tau m-ar contrazice de acolo de unde e....

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2011

    un adevarat deliciu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Ce bunatate!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Cred ca este un deliciu ce merita pregatit.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

      Waw ! ce bunatate ai gatit tu, aici... trebue neaparat sa incerc reteta, tare mult imi place. Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

75 voturi

Ingrediente

  • # ~500 g burta fiarta
  • # o capatana de usturoi
  • # 20 ml ulei
  • # un galbenus de ou
  • # 2 lingurite de smantana
  • # 2 lingurite de faina
  • # 2 foi de dafin
  • # zeama de la o jumatate de lamaie
  • # 1 peperoni
  • # sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ionel toma

tuslama

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Ficat de pui cu usturoi si rosii cherry