Se cresteaza batonul de vanilie si se scoate maduva.Coaja batonului se taie, se marunteste,cu un cutit.Se amesteca coaja si maduva cu 250 gr de ulei din samburi de struguri si cele 2 pliculete de zahar Bourbon. Eu personal le pun la blender pe toate,pentru a le amesteca bine.Apoi se pune intr-o tigaie de teflon si se incalzeste putin.Se lasa cateva zile (3 sau 4 zile)intr-o sticluta sau borcanel inchis la culoare in camara,timp in care se mai agita sticluta sau borcanul cel putin o data pe zi.Apoi cantitatea respectiva daca nu este folosita la prajituri sau deserturi, o vom tine la frigider.Se foloseste la deserturi cu ciocolata,prajituri cu fructe,torturi.Vanilia da o aroma deosebita.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii