Ingrediente
 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici,   2 linguri nuci prăjite, mărunțite,  1 lingură alune prăjite, mărunțite,  100 g ciocolată 55% cacao, bucăți,  200 ml smântână pentru frișcă,  30 g unt,  1 lingură rom sau esență,  1 linguriță cafea solubilă
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
4 voturi
Mod de preparare
Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste, lăsând 2 minute. Apoi am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă fluida, omogenă.
Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.
Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm toata compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.