autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Un desert racoros

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
500 g de branza de vaci, 200 ml de lapte, 150 ml de apa, 6 linguri de zahar, 4 foi de gelatina(cam 8g), 2 linguri de suc de lamaie, 1 plic de ceai aromat de care preferati, 4 caise, 1-2 ramurele de strugurei

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Puneti 2 linguri de zahar si 100 ml de lapte intr-o cratita.
Cand laptele e cald, adaugati o foaie de gelatina si luati de pe foc. Adaugati jumatate din branza, amestecati si adaugati 1 lingura de suc de lamaie.
Puneti amestecul intr-o forma mica de chec tapetata cu folie si puneti la rece cam o ora.
In acest timp, puneti 2 linguri de zahar intr-o cratita , adaugati apa si dati in clocot. Adaugati pliculetul de ceai aromat. Opriti focul, adaugati gelatina si lasati sa se infuzeze cam 5 minute.

Taiati caisele in cubulete mici. Adaugati in sirop, la fel si strugureii. Apoi puneti pe primul strat de branza si mai dati la rece cam 1ora.

Repetati operatia cu restul de branza; acum adaugati 2 foi de gelatina ca sa obtineti un soclu solid. Turnati peste chec si mai puneti la frigider o ora.

Cand e legat, intoarceti preparatul, scoateti folia si serviti cu un sos de fructe(de caise, de exemplu).
Daca ti-a placut reteta noastra "Un desert racoros" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert racoros din iaurt

Desert racoros din iaurt

Piscoturile de sampanie, se asaza pe fundul vasului in care faceti desertul, impreuna cu cateva lingurite

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Muffins cu crema de vanilie

Muffins cu crema de vanilie

Mixam ouale cu zaharul pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, adaugam untul topit, zaharul

7 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Foarte aromat si fin.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Cred ca este foarte bun!

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g de branza de vaci
  • 200 ml de lapte
  • 150 ml de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina(cam 8g)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 1 plic de ceai aromat de care preferati
  • 4 caise
  • 1-2 ramurele de strugurei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromat si fin.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crème brulée