autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Unt cu tarhon

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2010

Ingrediente
Pentru un pachet de unt este nevoie de 3-4 lingurite de zeama de lamaie, legaturi de tarhon tocat foarte fin,eventual putina sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Este delicios pentru sandwich-uri,la diferite preparate din carne, peste ,preparate pe gratar carne, frigarui, peste sau carne si peste rasol.

Untul se freaca spuma cu zeama de lamaie,se adauga apoi tarhonul si se continua amestecarea pana devine o pasta,eventual se poate folosi mixerul sau blenderul.

Se stie ca untul se poate pastra lejer in congelator intre 6 si 9 luni si de aceea in fiecare an imi fac unele provizii...
Daca ti-a placut reteta noastra "Unt cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada de sfecla cu branza

Rulada de sfecla cu branza

Se amesteca cu un mixer vertical sau cu un robot de bucatarie ingredientele,mai putin faina, ricotta

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza
Malai sarat

Malai sarat

In ciaun se incalzeste laptele pana incepe sa fiarba. Se face focul mic si se toarna faina facand

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Multumesc mult...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Bun mai ales pt aperitive!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Multumesc...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Exccelent!!!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Va multumesc mult...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Minunat,imi place aroma lui ,mai ales pe paine sau la fripturi.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Foarte aromat!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      Foarte gustos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru un pachet de unt este nevoie de 3-4 lingurite de zeama de lamaie, legaturi de tarhon tocat foarte fin,eventual putina sare.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada-aperitiv