autor:

lizz

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Urzici cu hrean si mamaliga

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
2 legaturi de urzici, 1 ceapa, 1 lingura de faina, hrean ras cu otet, daca se prefera alb..., sau amestecat cu putina sfecla rasa pentru culoare, , mamaliga

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Urzicile se pun la fiert in doua randuri de apa.
Intr-o cratita, se pune la calit o ceapa. Apoi se adauga urzicile fierte si taiate marunt marunt. Trebuie sa arate ca o pasta. Se adauga cate putina apa din cand in cand. Se pune si o lingura de faina alba, si se lasa sa fiarba bine impreuna. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, o lingurita praf de usturoi. Si ce va mai place sa puneti ca si condiment.
Hreanul ras, cu putin otet...
Si bineinteles, mamaliguta!
este foarte buuuunnnn...
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu hrean si mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Andreea Fodor , 07 aprilie 2014

    frumosilor...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Un platou asa de colorat...de-ti vine sa mananci si sa nu te mai opresti.Mie imi plac tare mult urzicile.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Foarte bune in post!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Foarte bune si sanatoase urzicile, pacat ca nu nu mai sunt in sezon :(

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Imi plac urzicile foarte mult,iar platoul tau este grozav...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Arata tare bine.

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Si la noi e una din preferate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Felicitari,arata extraordinar de bine,sunt moarta dupa urzici,fac mereu primavara,sunt foarte bune pentru sange si regenereaza organismul dupa iarna.Inca odata felicitari, arata foarte bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 2 legaturi de urzici
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • hrean ras cu otet
  • daca se prefera alb...
  • sau amestecat cu putina sfecla rasa pentru culoare
  • mamaliga

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

37 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci La Tigaie