autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Urzici cu sos alb si ou

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
1 bol potrivit cu urzici, 1 cana si 1/2 lapte, 1 ceapa verde, 2 catei de usturoi, 1 lingura smantana, 1 lingura faina, 1 lingura plina parmezan ras, 2 linguri ulei, sare, piper, oua ochiuri pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.
Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu sos alb si ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu vinete

Tocanita cu vinete

Curatam vinetele si le taiem cubulete mai mari. Le presaram cu sare si le lasam 20 de minute ,dupa

11 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei capia pentru iarna

Ardei capia pentru iarna

Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc în cămară

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2017

    Multumesc Emil!

  • Fara foto

    Emil , 06 aprilie 2017

    Excelenta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Emil!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti