Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.
Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.
Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.
Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.
Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.
Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.
Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.
Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.
Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.
Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.
Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.
Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii