autor:

Ilie Mara

» » Aperitive

Usturata

Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Ingrediente
Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase), o capatina de usturoi mare, 1/2 cana smintina, ulei floarea soarelui, sare, patrungel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe rasolul impreuna cu zarzavaturile de supa obisnuite. Dupa fierbere, zeama impreuna cu zarzavaturile se prepara ca supa si se serveste ca atare.

Carnea se taie in cubulete 2/2 cm.si se asaza intr-un bol ceramic, de sticla sau inox.
Se prepara o maioneza de usturoi astfel:
- usturoioul curatat se pune in blender si se face pasta.
- se adauga apoi, in blender sau intr-un vas separat, sare si ulei, putin cite putin, se amesteca bine, exact asa cum se face de obicei maioneza. Se obtine o jumatate de cana de maioneza de usturoi. Atentie mare caci acest tip de maioneza se taie foarte usor.
- Se adauga compozitia peste carnea taiata cubulete, se adauga smintina si se omogenizeaza totul prin amestecare usoara. Daca este nevoie se mai adauga sare si in final patrungelul taiat marunt.
Inainte de a se consuma este bine a se pastra ceva timp in frigider pentru-ca toate ingredientele sa se patrunda bine. Este un aperitiv excelent, caruia i se da calificativul \"super\" de catre nepotul meu Andreas de 6,5 ani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Usturata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    interesant...cred ca este gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase)
  • o capatina de usturoi mare
  • 1/2 cana smintina
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • patrungel.

Raporteaza reteta

Retete
de Ilie Mara
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

6 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

interesant...cred ca este gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pate de ficat de pui