autor:

Ilie Mara

» » Aperitive

Usturata

Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ilie Mara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 noiembrie 2008

Ingrediente
Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase), o capatina de usturoi mare, 1/2 cana smintina, ulei floarea soarelui, sare, patrungel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe rasolul impreuna cu zarzavaturile de supa obisnuite. Dupa fierbere, zeama impreuna cu zarzavaturile se prepara ca supa si se serveste ca atare.

Carnea se taie in cubulete 2/2 cm.si se asaza intr-un bol ceramic, de sticla sau inox.
Se prepara o maioneza de usturoi astfel:
- usturoioul curatat se pune in blender si se face pasta.
- se adauga apoi, in blender sau intr-un vas separat, sare si ulei, putin cite putin, se amesteca bine, exact asa cum se face de obicei maioneza. Se obtine o jumatate de cana de maioneza de usturoi. Atentie mare caci acest tip de maioneza se taie foarte usor.
- Se adauga compozitia peste carnea taiata cubulete, se adauga smintina si se omogenizeaza totul prin amestecare usoara. Daca este nevoie se mai adauga sare si in final patrungelul taiat marunt.
Inainte de a se consuma este bine a se pastra ceva timp in frigider pentru-ca toate ingredientele sa se patrunda bine. Este un aperitiv excelent, caruia i se da calificativul \"super\" de catre nepotul meu Andreas de 6,5 ani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Usturata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftele

Chiftele

Peste carnea tocata am adaugat ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, mararul si patrunjelul tocate

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Rulada din carne tocata

Rulada din carne tocata

Se inmoaie painea intr-un castron cu apa. Se toaca ceapa si se pune intr-un castron, se pune porumbul

11 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    interesant...cred ca este gustoasa...

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase)
  • o capatina de usturoi mare
  • 1/2 cana smintina
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • patrungel.

Raporteaza reteta

Retete
de Ilie Mara
Cartofi cu spinari de pui

Cartofi cu spinari de pui

Se taie cartofii, pe lungime, 1,5/1,5 cm., se asaza intr-o tava emailata, astfel incit sa acopera

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Piftele cu cascaval la cuptor.

Piftele cu cascaval la cuptor.

Se prepara materialul pentru piftele in modul traditional cunoscut, folosindu-se ingredientele de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
flori de piatra

flori de piatra (Chef de cuisine)

interesant...cred ca este gustoasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Covridog (crenvursti in aluat)