Usturata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase)
  • o capatina de usturoi mare
  • 1/2 cana smintina
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • patrungel.

Mod de preparare

Se fierbe rasolul impreuna cu zarzavaturile de supa obisnuite. Dupa fierbere, zeama impreuna cu zarzavaturile se prepara ca supa si se serveste ca atare.

Carnea se taie in cubulete 2/2 cm.si se asaza intr-un bol ceramic, de sticla sau inox.

Se prepara o maioneza de usturoi astfel:

- usturoioul curatat se pune in blender si se face pasta.

- se adauga apoi, in blender sau intr-un vas separat, sare si ulei, putin cite putin, se amesteca bine, exact asa cum se face de obicei maioneza. Se obtine o jumatate de cana de maioneza de usturoi. Atentie mare caci acest tip de maioneza se taie foarte usor.

- Se adauga compozitia peste carnea taiata cubulete, se adauga smintina si se omogenizeaza totul prin amestecare usoara. Daca este nevoie se mai adauga sare si in final patrungelul taiat marunt.

Inainte de a se consuma este bine a se pastra ceva timp in frigider pentru-ca toate ingredientele sa se patrunda bine. Este un aperitiv excelent, caruia i se da calificativul \"super\" de catre nepotul meu Andreas de 6,5 ani.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise