autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Arpagic si usturoi murat

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
500 g arpagic sau usturoi, 150 ml otet, 150 ml apa, 150 g zahar, 1 plic de conservant sau aspirine.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Arpagicul sau usturoiul se curata, se aseaza in borcane.Se fierb apa,otetul,zaharul ,conservantul sau aspirina timp de 3 minute.Se toarna peste arpagic sau usturoi ,se capseaza borcanele,se invelesc in ziare sau hartii si se pun la fiert la bain marie intr-un vas cu apa timp de 40-50 de minute din momentul inceperii fierberii.

Se pot folosi la diferite mancaruri,sosuri, fripturi . Friptura de rata sau de gasca cu arpagic este o minunatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arpagic si usturoi murat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
mostarda de mandarine

mostarda de mandarine

1. Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita

0 voturi    3 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Tocana cu orez

Tocana cu orez

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 01 iulie 2015

    Cu un plic de conservant se conserva si cei care consuma acest usturoi

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2015

    asa este... da un gust minunat...

  • Fara foto

    Tiu Niculae , 03 ianuarie 2015

    Pentru gusturi rafinate aceasta reteta este ok. cred ca merge la orice carne .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2012

      Singura mea sursa de depozitare este balconul si nu vreau sa risc... Pup

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 20 august 2012

      Am o intrebare-si daca nu pun conservant sau aspirine nu se mentine bine?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 august 2012

      Te asigur ca este ceva delicat si delicios...N-o sa-ti para rau...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Nu am facut asa ceva dar sigur voi incerca si eu !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc Tatiana...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Bravo Valentina, pt multi asa ceva e o noutate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Conservantul sau aspirina nu schimba deloc gustul...De regula folosesc un plic de conservant sau 1-2 aspirine...

    • Cervatiuc Maria

      Cervatiuc Maria (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Cam cata aspirina se pune la 500 gr.usturoi? Si as vrea sa stiu daca nu afecteaza gustul...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 g arpagic sau usturoi
  • 150 ml otet
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 plic de conservant sau aspirine.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

asa este... da un gust minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
MARMELADA DE PRUNE