autor:

Mihaela11

» » Aluaturi si Foietaje

Vafele -Waffles

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, Pentru vafele, -300 gm faina, -1 lingura praf de copt, -1 varf de cutit sare, -75gm zahar pudra, -100gm unt moale, -2 oua, -500ml lapte, Pentru garnitura, -miere de albine, -dulceata de cirese, -250gm capsuni, -200gm frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt.
Se adauga sarea, zaharul,untul moale si ouale.
Se adauga treptat laptele pana se obtine un aluat subtire , ca pentru clatite.
Se lasa 1 ora la temperatura camerei.
Se incalzeste gratarul electric pentru vafele pana cand termosemnalul indica OK, deci a ajuns la temperatura corecta.
Se deschide gratarul si se toarna aluatul subtire astfel incat sa nu depaseasca marginile;se inchide gratarul si dupa 10 secunde se intoarce cu baza in sus.
Se lasa astfel 2 minute , apoi se intoarce din nou in pozitia initiala si se mai lasa inca 2 minute.Astfel vafa a devenit crocanta si aurie.
Se deschide gratarul si vafele se pun pe un platou si se mai lasa 1 minut pentru a deveni si mai crocante.
Se servesc cu :
-miere de albine
-dulceata de cirese
-frisca si capsuni
Varianta 1
Se bate frisca; se mixeaza capsunile pana devin ca o pasta.
Se aseaza peste vafele un strat de frisca, unul de sos de capsuni si se decoreaza cu capsuni intregi sau jumatati.
Varianta 2
Se bate frisca, se adauga sosul de capsuni si o lingurita de miere de albine; se ung vafele cu sosul astfel obtinut si se decoreaza cu capsuni.
Varianta 3
Se bate frisca, se aseaza peste vafele si se decoreaza cu dulceata de cirese.
Varianat 4
Se toarna peste vafele miere de albine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafele -Waffles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosele fitoase

Gogosele fitoase

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

27 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Trebuie sa ma interesez mai bine despre acest aparat pt ca prea se pot face minuni cu el!Poate o fi pe piata si eu nu am dat de el,dar de acum stiu ce am de cautat.Felicitari pt reteta si idee!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Vai ce bine arata si ce bunatate trebuie sa fie.............Felicitari Mihaela .....de nota 10 .

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

    Draga Sidy, multumesc pentru comentariu. Si eu am cautat mult timp aparatul pentru gofry, si culmea cand l-am gasit l-am cumparat la oferta(reducere 35%) !!!!! Noi le mancam si cu marmelade, sunt foarte gustoase si asa.

    • Fara foto

      Sidy , 19 februarie 2010

      Doamne Mihaela ce fain arata Gofry facut de tine !!! Noua ne place foarte mult dar aici nu am gasit nicaieri aparat de facut vafele, din pacate..... Felicitari...imi ploua in gura !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru vafele
  • -300 gm faina
  • -1 lingura praf de copt
  • -1 varf de cutit sare
  • -75gm zahar pudra
  • -100gm unt moale
  • -2 oua
  • -500ml lapte
  • Pentru garnitura
  • -miere de albine
  • -dulceata de cirese
  • -250gm capsuni
  • -200gm frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Trebuie sa ma interesez mai bine despre acest aparat pt ca prea se pot face minuni cu el!Poate o fi pe piata si eu nu am dat de el,dar de acum stiu ce am de cautat.Felicitari pt reteta si idee!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa